Raliul Germaniei, Shakedown: Solberg şi Sordo, cei mai buni timpi

Publicat joi, 19.08.2010 16:28 de Daniel Popescu

Petter Solberg şi Dani Sordo au stabilit timpul de referinţă în Shakedown-ul contând pentru Raliul Germaniei, după ce au fost cronometraţi în acelaşi interval de timp.

Raliul Germaniei a demarat în această după-amiază cu tradiţionalul Shakedown premergător primei zile propriu-zise de competiţie.

La capătul testului de patru ore, pilotul privat Petter Solberg şi spaniolul Dani Sordo au stabilit cei mai buni timpi după ce au fost cronometraţi cu 3:39.4, însă norvegianul este considerat câştigător pentru că a fost primul care a stabilit acest timp.

Sextuplul campion mondial Sebastien Loeb s-a poziţionat pe locul trei, însă a fost cu peste o secundă mai lent decât rivalii săi.

Citroen a monopolizat primele patru poziţii ale clasamentului, în contextul în care Kimi Raikkonen a reuşit performanţa de a-l devansa pe Mikko Hirvonen de la BP Ford, dar şi pe coechipierul său Sebastien Ogier. Rezultatul este unul încurajator şi confirmă faptul că finlandezul are capacitatea de a avea o prestaţie bună pe asfalt datorită experienţei acumulate în Formula 1. Revenit în WRC strict pentru această etapă, Francois Duval a terminat pe locul şase, în faţa lui Ogier şi a lui Jari Matti Latvala.

Iată clasamentul complet în Shakedown în Raliul Germaniei:

 Loc  Pilot  Echipa  Timp
 1  Petter Solberg
 pilot privat
 3:39.4
 2  Dani Sordo
 Citroen WRC
 3:39.4
 3  Sebastien Loeb
 Citroen WRC  3:40.7
 4  Kimi Raikkonen
 Citroen Junior
 3:42.6
 5  Mikko Hirvonen
 BP Ford
 3:42.7
 6  Francois Duval
 Stobart Ford
 3:42.8
 7  Sebastien Ogier
 Citroen Junior  3:43.3
 8  Jari Matti Latvala
 BP Ford  3:44.4
 9  Al Qassimi
 Stobart Ford  3:51.4

 

Primele şase probe speciale din Raliul Germaniei vor avea loc pe parcursul zilei de vineri.