"Raikkonen trebuia sa fie triplu campion mondial"

Publicat vineri, 14.12.2007 15:23 de Daniel Popescu

Kimi Raikkonen a asteptat prea mult pentru primul sau titlu mondial in Formula 1 si trebuia sa fie deja triplu campion mondial, sustine managerul sau David Robertson.

Raikkonen a castigat titlul in 2007 dupa o lupta aproga cu Lewis Hamilton si Fernando Alonso. Desi a fost foarte incantat de succesul sau, Robertson crede ca finlandezul ar fi castigat mai multe titluri daca nu s-ar fi confruntat cu probleme de fiabilitate la fosta sa echipa, McLaren Mercedes.

"Kimi a fost privat de doua campionate. Ar fi fost cel mai tanar campion mondial din istorie daca McLaren nu ar fi avut probleme de fiabilitate", a declarat Robertson pentru un post de televiziune finlandez. "Totusi el a crescut foarte mult si suntem foarte fericiti. Dar ar fi trebuit sa castige 3 titluri mondiale, nu unul. Are un talent incredibil".

Robertson sugereaza de asemenea ca plecarea lui Fernando Alonso de la McLaren demonstreaza dificultatile pe care le are echipa in gestionarea pilotilor. "Plecarea lui Alonso a fost un lucru rau pentru McLaren. Ei nu pot gestiona relatiile cu pilotii. Va fi interesant de vazut daca il aleg pe de la Rosa sau pe Kovalainen. Personal imi imaginez ca il vor alege pe de la Rosa. Ron Dennis nu a stiut niciodata sa gestioneze doi piloti rapizi. Acesta a fost cazul cand Raikkonen si Montoya pilotau pentru aceasta echipa.

Hamilton ar fi trebuit sa piloteze in ultimele curse din 2006 alaturi de Raikkonen. Se descurca atat de rau cu pneurile Michelin incat au decis sa mearga pe mana lui de la Rosa".

  • ..., joi, 20.12.2007 00:32
    deea

    sunt de acord