Raikkonen: Startul va fi crucial"

Publicat sâmbătă, 26.04.2008 16:50 de Daniel Popescu

Kimi Raikkonen crede ca startul Marelui Premiu al Spaniei va fi crucial pentru deznodamantul final al cursei de duminica.

Pilotul Scuderiei Ferrari, Kimi Raikkonen, a reusit primul pole position din acest sezon competitional dupa ce i-a suflat primul loc lui Fernando Alonso in momentele de final ale calificarilor. Pilotul finlandez s-a declarat multumit de performantele masinii, insa crede ca startul cursei va fi decisiv.

"Calificarile reprezinta prima parte, dar maine vom castiga puncte", a declarat Raikkonen la finalul calificarilor. "Avem incredere in noi insine. Avem nevoie de un drum liber in primele viraje si apoi trebuie sa profitam la maximum de pozitia noastra. Aici este cel mai bun loc pentru a-ti face treaba".

Finlandezul a marturisit ca se simte mai confortabil in masina dupa ce a reusit sa o seteze corespunzator. "Am modificat setarile putin si acum este foarte usor de pilotat", a adaugat el. "Am vrut sa incercam ceva in teste, dar am avut parte de o zi ploioasa si nu ne-am facut o idee prea buna, asa ca am decis sa pastram masina la fel si pana acum totul e bine. Am fost mai multumit de masina decat in cursele anterioare. Am schimbat putin punctul de start si se pare ca e mult mai bine".

  • aurelgales, sâmbătă, 26.04.2008 21:42
    Raikkonen

    Asa, DA!!! Raikkonen si Ferrari au de demonstrat ca sunt la nivelul titlului obtinut anul trecut (in conditii cunoscute - nu chiar pe pista).Apoi Raikkonen trebuie sa-si demonstreze superioritatea fata de Massa prin constanta si ... viteza. ALONSO este surpriza cea mai placuta!!