Raikkonen: "Massa are nevoie de noroc"

Publicat joi, 30.10.2008 15:48 de Daniel Popescu

Kimi Raikkonen sustine ca Felipe Massa are nevoie de mult noroc pentru a deveni campion mondial la capatul Marelui Premiu al Braziliei din acest weekend.

Lewis Hamilton are un avans de 7 puncte in fata lui Massa inaintea cursei decisive de la Interlagos, astfel incat isi poate permite sa termine pe locul 5 pentru a deveni campion.

Raikkonen, care anul trecut s-a aflat in aceeasi situatie, spune ca actualul sau coechipier are nevoie de mult noroc in cursa de duminica.

"Pana la urma nu depinde de noi. Noi putem doar sa terminam pe primele doua locuri si depinde de McLaren, daca ei termina pe 3 nu putem face nimic", a declarat finlandezul la Interlagos. "Primul obiectiv este sa incercam sa fim pe primele doua locuri si apoi vedem ce se intampla. Trebuie sa existe si putin noroc, dar vom vedea cum se va termina".

Raikkonen considera ca, avand in vedere situatia din clasament, Hamilton are mai multe de pierdut la capatul acestui Grand Prix. "Pana la urma, Massa nu are nimic de pierdut. Chiar daca terminam pe primele doua locuri nu mai depinde de noi. McLaren trebuie sa faca greseli si sa termine pe 5. Ei au mai multe de pierdut decat noi, au mai multa presiune, dar trebuie sa avem putin noroc, iar daca ei au un weekend prost nu este prea dificil. Am vazut ca la fiecare cursa din acest an au fost acolo, in primii 4 sau primii 5. Va fi dificil, dar nu se stie niciodata".

Raikkonen anticipeaza ca va reveni in lupta pentru titlul mondial in sezonul 2009, intrucat crede ca va invata din greselile acestui sezon. "Cu siguranta in acest an am invatat din micile greseli si intelegem mai bine cateva lucruri care ne vor ajuta", a mai precizat el. "Este prea devreme sa spun cum ne va ajuta, dar ma astept ca si anul viitor sa fim puternici. Am avut un moment prost in acest an si de aceea nu putem castiga campionatul, dar nu sunt deloc ingrijorat in privinta sezonului viitor".

  • marianescu, joi, 30.10.2008 17:07
    ba chiar de MIRACOL!

    ...as spune eu.

  • michelle_b, joi, 30.10.2008 17:10
    marianescu

    nu spune de "miracol", ca asa a spus si Alonso la Singapore ca are nevoie de miracol ...