Raikkonen: "Masina nu a fost suficient de rapida"

Publicat luni, 20.10.2008 12:16 de Daniel Popescu

Kimi Raikkonen spune ca monopostul Ferrari nu a fost suficient de rapid pentru a concura de la egal la egal cu Lewis Hamilton in Marele Premiu al Chinei.

Raikkonen a incheiat cursa de la Shanghai pe locul 3, insa a concurat pe locul 2 in cea mai mare parte a acestui Grand Prix.

Campionul mondial a admis insa ca nu a putut sa se apropie de Lewis Hamilton pentru ca acesta a fost pur si simplu prea rapid.

"Am avut o masina buna tot timpul, fara nicio problema majora. Masina era usor de pilotat, dar din pacate nu a fost suficient de rapida"

, a explicat finlandezul. "La start, Hamilton a reusit sa se distanteze putin. Am inceput sa fac aceeasi timpi pe tur si de fiecare data cand eram mai rapid era prea tarziu.

La al doilea pitstop l-am prins putin din urma, apoi traficul m-a costat foarte mult timp. Din pacate am terminat pe locurile 2 si 3, dar speram ca in urmatoarea cursa sa reusim mai mult. Nu a fost sa fie, am dat tot ce am putut, dar de data aceasta nu a mers".

Raikkonen sustine ca a jucat pentru echipa in momentul in care l-a lasat pe Felipe Massa sa treaca in fata sa cu numai 7 tururi inainte de finalul cursei.

"Stiu ce vrea echipa si exact asta am facut. Nu am nimic de pierdut sau de castigat, pilotez pentru echipa. Este o situatie normala si am fost destul de multumit de cum au mers lucrurile in cursa, cu exceptia faptului ca nu i-am putut ameninta pe cei de la Mclaren. Masina nu a fost prea rea, dar pur si simplu nu am avut viteza".

  • mihaistoian, luni, 20.10.2008 12:34
    Ordine de echipa!?

    ,,Stiu ce vrea echipa si exact asta am facut.'' Afirmatia lui Kimi miroase a ordine de echipa, lucru interzis de regulament. Dar cine sa se sesizeze, FIARRARI!?

  • andre, luni, 20.10.2008 13:21
    @mihaistoian

    este evident ce o facut Kimi, ar fi facut-o orice alt pilot daca ar fi fost in cazul asta. Ceea ce nu inteleg, dc trebe depunctata Ferrari de 2x pt. aceasi chestie cu puncte diferite. Ori o faci de 2x cu acelasi punctaj ori faci o stire cu declaratia lu Kimi si a lu Massa si scazi numa 1x. Dar Dani are metode misterioase

  • mircea, luni, 20.10.2008 13:22
    Ferrari

    Raspunsul e simplu: pentru ca are doi piloti.

  • andre, luni, 20.10.2008 13:25
    @mircea

    si in grila voastra la Massa scrie -3 si la Kimi -2 ?

  • hoyad, luni, 20.10.2008 13:56
    sa nu uitam ca Ferrari a terminat pe 2 si 3...

    Probabil aceste puncte se vor acorda la o alta stire... si de faptul ca s-au distantat de Mclaren in campionatul constructorilor...La fel csi cu problemele lui Kovalainen...(scuze ale lui McLaren).

  • NeoGalaxy, luni, 20.10.2008 16:49
    Felipe & Kova @ Kimi

    Anul asta au avut nenoroc cat carul... Ba s-au defectat masinile, ba pana, ba management prost al echipei de la standuri... cate si mai cate. Oricum am ramas uimit de cat de incet era Kova in comparatie cu Lewis. Au mers pe aceleasi tipuri de pneu dar masina lui Kova le uza rau de tot. Cel putin la primul schimb pneurile lui Kova si ale lui Fernando aratau super naspa de uzate, iar la al doilea erau uzate alea de pe spate cel mai mult. Si asta inainte de acel sprint prin care a "incercat" sa se aproprie de masinile rosii si furioase :) (turbo nu mai exista alfel era frumos sa le numesc : Furiile Rosii Turbo :P)

  • Heripotar, luni, 20.10.2008 21:31
    Mihaistoian

    Felicitari lui Hamilton pentru o cursa perfecta. Mesajul inginerului de la sfarsitul cursei "vezi ca disciplina da roade" facea referire la faptul ca Hamilton a reusit sa-si dozeze uzura pneurilor bine, el avand probleme pe acest tip de circuite unde stilul lui, mai agresiv, face sa ramana fara cauciucuri mai devreme de pitstop si ca atare sa piarda timp. Kimi a facut exact ce a facut Kova la marele premiu al Germaniei si toata lumea recurge la asa ceva cand este in interesul echipei. Heifild l-ar fi lasat pe Kubica daca punctele alea ar mai fi contat. Mi-ar place ca fani diferitelor echipe sa incerce sa fie un pic mai obiectivi altfel comentariile devin de necitit si cateodata merita citite pentru a afla informatii noi - cel putin asta se intampla pe alte site-uri din afara.