Alonso simte locul 4 ca pe o victorie

Publicat luni, 20.10.2008 13:25 de Daniel Popescu

Fernando Alonso este incantat de performanta reusita in China si spune ca locul 4 obtinut la Shanghai are semnificatia unei victorii.

Dupa cele doua victorii consecutive realizate in Singapore si Japonia, Alonso a obtinut un merituos loc 4 in Marele Premiu al Chinei.

Chiar daca nu a reusit sa ii atace pe cei de la Ferrari in timpul cursei, spaniolul s-a declarat incantat de performanta sa.

"Totul a mers bine si am avut aproape aceeasi forma ca Ferrari pe cea mai mare parte a cursei. La fel ca sambata, sunt placut surprins"

, a declarat Alonso pentru televiziunea spaniola imediat dupa cursa.

"In primele tururi am fost putin mai rapid decat cei de la Ferrari, insa nu m-am putut apropia. Apoi au inceput sa mearga mai repede si sa-si creeze o distanta, dar nu cu ei trebuia sa lupt astazi. Am micsorat ritmul dupa pana lui Kovalainen si, dupa ce am vazut ca Raikkonen a cazut pe 3, am facut un ultimul efort. Dar sunt foarte, foarte multumit cu locul 4, intrucat confirma rezultatele bune din ultimele curse".

Rezultatul i-a permis lui Alonso sa urce pe locul 6 in clasamentul pilotilor, in fata lui Heikki Kovalainen, insa acesta sustine ca nu este interesat de acest lucru.

"Sase, sapte sau cinci, este acelasi lucru. Cand nu lupti pentru titlu nu conteaza, dar sunt fericit pentru ca aproape ca am ramas cu acelasi sentiment ca si dupa ultimele doua curse. Intr-o cursa fara nicio greseala din partea rivalilor, suntem pe 4, dar foarte aproape de top", a mai precizat el.

In urma acestor rezultate, Renault si-a consolidat pozita in clasamentul constructorilor si nu mai poate pierde locul 4 in fata celor de la Toyota.

  • NeoGalaxy, luni, 20.10.2008 16:45
    @Fernando

    La start nu a facut decat sa-l incurce pe Kova si dupa ce a pierdut pozitia nu a facut decat sa si-o recupereze si si-a pastrat-o pana la sfarsitul cursei. Dar de incercat de ajuns din urma a masinilor Ferrari... nu-mi aduc aminte sa fii incercat sa faca acest lucru. La sfarsit a parut ca a sprintat putin dar este discutabila faza prin care Kimi a pierdut nu mai putin de 8-9s si asta in 6 tururi consecutive. Cand Fernando a incercat sa-l ajunga de la 5s a reusit sa se aproprie pana pe la 2.5s maxim dupa care s-a rupt firul si a ramas constanta pana la sfarsit. Nu cred nici ca a el a continuat sa atace nici ca Kimi a marit pasul. Pur si simplu era o situatie care le-a convenit de minute tuturor.

  • dardu, luni, 20.10.2008 17:57
    NeoGalaxy

    ... mai putin si te propunem in locul lui Alexandeascu .. :))))

  • NeoGalaxy, luni, 20.10.2008 18:31
    @Dardu

    Mda multam de compliment. Daca am gresit cu ceva nu ma supar daca imi atragi atentia, dar personal sunt cam plictisit de ce citesc pe aici ca sa incep sa fac misto de fiecare prostie spusa de alte persoane care posteaza pe aici. Personal incerc sa ma concentrez pe ceea ce conteaza nu pe ceea ce spune fiecare si dupa aia sa dau cu noroi in ce spune acea persoana. Dar... traim in Romania si este ciudat daca te purtai altfel.

  • DRAKo, luni, 20.10.2008 21:00
    NeoGalaxy

    Daca vrei te pun in legatura cu Victor. Ce zici?

  • NeoGalaxy, luni, 20.10.2008 21:05
    @Drako

    Care Victor? Despre ce vorbiti aici?

  • DRAKo, luni, 20.10.2008 23:26
    NeoGalaxy

    E vorba de Victor Bonifaciu de la TVR, daca vrei sa comentezi

  • TeamN, marţi, 21.10.2008 09:51
    HM da,,,,

    Salut,comentatoru si domnul alexandrescu nu stie decat sa vorbeasca cel mai mult de cei doi piloti romani -nesimitire pe fatza in acest campionat 2008 a vorbit de acesti baieti de nu le mai stiu nici numele....................Mai sunt exceptii cand Victor Bonifaciu ii mai taie din vorbe (zici ca mosu a ramas blocat ca un dvd)cand este vorba de un subiect direct si important dintr-o cursa ,bine ii face.Va salut si sper intr-o buna zi sa se iau masuri nu am nimic in legatura cu domnu alexandrescu dar daca i s-a cam face o mica observatie ar fi mai altfel.....