Raikkonen: "Egalitatea pilotilor la Ferrari va fi flexibila"

Publicat vineri, 11.01.2008 12:08 de Daniel Popescu

Kimi Raikkonen a raspuns ironic la afirmatiile sefului Ferrari Jean Todt ca finlandezul nu este privit ca liderul echipei de la Maranello. Desi Kimi Raikkonen a castigat titlul in 2007, oficialii Ferrari au precizat ca acesta nu va primi tratament preferential in acest an.

"Jean Todt a spus ca nu sunt un lider?"

, i-a intrebat Kimi pe reporterii de la Gazzetta dello Sport. "Fiecare are propriul mod de a privi lucrurile, dar nu vreau sa intru in aceasta controversa".

Raikkonen insista insa ca politica de egalitate a pilotilor, asa cum a fost cazul in 2007, va fi flexibila dupa ce sezonul ajunge intr-o faza decisiva. "La fel ca la toate echipele pentru care am concurat, sunt in parteneriat cu coechipierul meu. Acesta va fi cazul si la inceputul acestui sezon, apoi la un moment dat vom analiza situatia si vom decide", a adaugat Raikkonen.

Finlandezul a nominalizat McLaren ca principala amenintare pentru 2008, chiar daca admite ca plecarea lui Alonso va fi o pierdere importanta pentru team-ul lui Ron Dennis. "Alonso este un pilot grozav si va fi o pierdere pentru McLaren", a precizat Raikkonen.