Raikkonen, bucuros sa il ajute pe Massa la Interlagos

Publicat miercuri, 22.10.2008 17:07 de Daniel Popescu

Kimi Raikkonen spune ca este bucuros ca l-a ajutat pe Felipe Massa sa termine pe locul 2 in China si precizeaza ca va proceda la fel si in Brazilia.

Raikkonen i-a cedat pozitia a doua in cursa de la Shanghai coechipierului sau, Felipe Massa, pentru ca acesta sa aiba mai multe sanse la titlul mondial in duelul cu Lewis Hamilton.

"Din moment ce nu lupt pentru titlu, nu este nicio diferenta daca termin pe locul 2 sau 3, atata timp cat punctele castigate de Ferrari raman aceleasi"

, a declarat campionul mondial.

"Am obtinut cel mai bun rezultat posibil in China, avand in vedere ca nu am putut lupta pentru victorie. Am avut posibilitatea sa castigam, dar ritmul nostru de cursa nu a fost suficient de ridicat. Masina nu a rulat prea rau, dar nici nu a fost la capacitate 100%. Hamilton a fost mai rapid decat noi in primele tururi de dupa start si dupa oririle la boxe. Am fi putut recupera, dar deja era prea tarziu".

Desi a admis ca Ferrari nu a impresionat in China, Raikkonen este multumit de progresele personale realizate in ultimele doua curse. "Am venit acasa dupa o cursa cu multe aspecte pozitive", a adaugat el. "Cel mai important lucru dupa cursele din Japonia si China este ca am fost din nou competitiv in calificari. Masina se comporta asa cum imi place si de aceea am reusit sa plec din prima linie la Fuji si Shanghai. M-am bucurat sa fiu din nou pe podium, aveam nevoie de un final de sezon bun. Asta imi da posibilitatea sa am o iarna buna si un bun punct de plecare pentru sezonul urmator".

Ultima cursa a sezonului se va desfasura la Interlagos, locul unde Raikkonen a fost incoronat campion mondial anul trecut. "Acum mergem la Interlagos, unde anul trecut am avut cel mai bun weekend din viata mea - nu voi uita niciodata acel moment", a mai spus Raikkonen.

"Cred ca revenirea imi va da si mai multa energie. Vom incerca sa repetam acel 1-2 de anul trecut si apoi vom calcula rezultatul pentru a vedea unde suntem in cele doua clasamente. Voi avea aceeasi abordare ca si in ultimele doua curse - calificarile vor fi fundamentale si ar fi frumos sa incep inca o data din prima linie. As fi bucuros daca as putea face ceva pentru Felipe pentru a castiga titlu, iar Ferrari va fi din nou victorioasa in clasamentul constructorilor in ultima cursa a sezonului".

  • michelle_b, miercuri, 22.10.2008 17:18
    admin

    "Hamilton a fost mai rapid decat noi in primele tururi de dupa start si dupa oririle la boxe" . Hamilton a fost mai rapid si s-a punctat. Era cu bicicleta ? Sau era si meritul monopostului McLaren care, de fapt a fost mai bun din punct de vedere al performantei in China ? Intreb pentru ca nu s-a punctat McLaren. Si sper ca nu e blocata tasta "ignore" ca si la stirea cu Domenicali (a doua intrebare) ... multumesc.

  • daniel.popescu, miercuri, 22.10.2008 17:30
    @michelle_b

    Nu analizam substratul declaratiilor lui Raikkonen, ci punctam strict afirmatiile acestuia. iar Raikkonen afirma doar ca Hamilton a fost mai rapid. De McLaren nu pomeneste nimic in aceasta declaratie, prin urmare echipa nu a fost punctata.

  • michelle_b, miercuri, 22.10.2008 17:33
    admin

    multumesc de explicatie. faptul ca declara ca Hamilton a fost mai rapid nu e substrat, doar nu e atletism. dar e ok. multumesc.

  • michelle_b, miercuri, 22.10.2008 17:40
    crismar56

    cu dedicatie: "As fi bucuros daca as putea face ceva pentru Felipe pentru a castiga titlu" - happy now ? precum ti-am spus deja, Kimi nu e genul ...

  • NeoGalaxy, joi, 23.10.2008 00:45
    @michelle_b

    Kimi a avut niste probleme si sper ca le-a rezolvat. Si cele din viata personala si cele din cadrul echipei si cele de manevrale are monopostului. Evident anul acesta a fost un an mai slab pentru el, dar anul viitor are toate sansele sa recupereze. Este fair play in aceste declaratii dar nu le uita pe cele cand avea probleme si vorbea numai cu "Ferrari trebuie sa faca, sa schimbe si asa mai departe". Oricum imi place sa aud ca in sfarsit sta bine si ca munceste din greu pentru echipa si pentru a-si imbunatati performantele! Pana la urma au luptat bine si sper ca si in ultima cursa sa ne descurcam foarte bine! Cine stie, poate chiar castigam titlul pilotilor in ultima cursa :P Forza Ferrari! Forza Felipe

  • NeoGalaxy, joi, 23.10.2008 00:45
    @Forza Kimi! :)

    Forza Ferrari! Forza Felipe! Forza Kimi!

  • Cyrus, joi, 23.10.2008 09:21
    Ferrari - o adevarata echipa

    Imi place la Ferrari ca in ciuda problemelor intampinate, lucreaza ca o echipa. Nu degeaba Dominicali spunea la inceputul sezonului ca Ferrari are cea mai buna pereche de piloti - Kimi si Felipe stiu sa lucreze impreuna. Iar Felipe a fost foarte competitiv anul acesta, daca nu avea problemele din Ungaria, Singapore si poate chiar Canada, cand a facut o intrare la boxe in plus, era probabil deja campion. Si Hamilton a facut curse frumoase, este foarte talentat, dar a facut si multe greseli, a fost scutit doar de probleme tehnice. Totusi as vrea sa castige Felipe, e mult mai fair-play si nu atat de arogant

  • michelle_b, joi, 23.10.2008 10:31
    NeoGalaxy

    Este evident ca anul asta Kimi nu a fost "pe val", nu a fost anul lui din nici un punct de vedere. Discutia cu crismar se referea nu la modul cum declara si ce declara Kimi, ci la faptul ca el (crismar) spunea ca, Kimi a uitat ca l-a ajutat Felipe si ca e mai usor sa primesti ajutor decit sa dai si, ca atare, Kimi nu il ajuta pe Felipe. Despre asta era vorba si am spus atunci ca, Kimi nu e genul. Ca nu este vorbaret e clar, asa e el si in viata personala, sunt mai multe biografii ale lui si, inclusiv mama lui spune ca e o persoana care nu isi manifesta deschis afectiunea, cu toate ca ea exista. Este mai introvertit, de ce crezi ca i se spune "Ice man" :P ? Nu ca ar fi numai asta... Insa daca urmaresti declaratiile lui, intotdeauna sunt demne, facute cu bun simt si nu jigneste pe nimeni, poate doar pe el insusi. Dar sunt usor glumete. Si apropo de asta am vazut o "statistica" facuta printre jurnalisti, care spunea ca el este unul din favoritii lor, pentru ca intotdeauna vorbeste frumos, si civilizat si are o gluma de facut sau ii face sa rida prin ironie fina. Cit despre rezultatele obtinute pe pista, anul asta nici el nu a fost "acolo" si nici echipa nu a dat totul. La un moment dat ma gindeam ca a mostenit nu numai volanul de la Mika, ci si renumitul ghinion al acestuia ! Ii doresc si imi doresc pentru anul 2009 sa redevina acel Kimi pe care il stiu (talentat si, mai ales "bataios", lucru care anul asta nu l-am prea vazut la el) sa se "lupte" cu Lewis, cu Robert, cu Fernando, cu Nico si ... cu oricine si la finalul anului competitional 2009 Kimi sa fie din nou campion mondial !

  • michelle_b, joi, 23.10.2008 10:39
    Neo

    desi am vazut interviuri ale lui Kimi "din tinerete" in care numai serios sau elegant nu era ... ba facea "misto" de o jurnalista braziliana (cred), ba i-a raspuns "obraznic" unui jurnalist care voia sa ii atraga atentie ca a pierdut prezentarea marelui Pele ... au fost si din astea, inclusiv cum spuneai tu, cu Ferrari are de facut ... el absolut tot timpul acum spune "noi am cistigat", "noi am setat", "noi a am luat puncte" ....

  • NeoGalaxy, joi, 23.10.2008 10:43
    @michelle_b

    Chiar crezi ca eu citesc prostii spune de diferiti ca Join, crismar56 sau altii? Sa fim seriosi dar bucuria mea este ca exista vreo 3-4 cu care ma tot sicanez in declaratii dar restul sunt in plus pe aici. P.S. Si mie imi place Kimi pentru ca il am echipa de la inceput. A avut probleme anul asta, asta este :) Trecem peste si vedem anul viitor ce o sa fie! Forza Ferrari! Forza Felipe! Forza Kimi! Haideti ca se poate :P

  • michelle_b, joi, 23.10.2008 11:22
    Neo

    ai pm la forum :P

  • cobra, joi, 23.10.2008 14:07
    @neo

    si de la mine

  • cobra, joi, 23.10.2008 14:09
    @michelle

    vad ca pana nici tu nu il iei in considerare pe felipe nici anul asta nici la anul....asta e ramanem eu si neo unii din cei mai mari ai lui massa in speranta ca ne va oferi surpriza

  • cobra, joi, 23.10.2008 14:10
    -error-

    cei mai mari fani

  • michelle_b, joi, 23.10.2008 14:37
    @cobra

    exprimarea cu "pina nici tu" e tare! Da ce-s eu ? mama lor ? Nu am spus absolut niciodata ca sunt fan Massa. Ba dimpotriva, tot timpul am spus (scris) ca sunt si am sa ramin forever fan Kimi, no matter what, orice randament ar avea, orice ar declara, la orice echipa ar fi ! Au fost momente cind mi-a placut cum a pilotat Massa si au fost momente cind m-a enervat. Dar ce m-a enervat cel mai mult au fost comentariile urite la adresa lui Felipe. Chiar daca sunt fan Kimi, asta nu inseamna sa il fac toata gradina zoologica sau tot tratatul de boli pe Felipe, pe care, la fel ca si pe ceilalti 18 (Kimi are regim special :x ) ii respect. Cit despre la anul, este mai mult decit clar: ii doresc si mi-o doresc, sa devina Kimi din nou campion mondial ! Si e evident atunci ca nu il iau in considerare pe Felipe, Lewis sau oricare altul, fara nici o discriminare :D ... (daca mai citesc mult pe-aici o sa ajung sa ma molipsesc de la Neo si o sa incep cu forta Kimi si d-alea =)) =)) =)) )