Raikkonen: "Am fost lovit de ambele masini McLaren"

Publicat luni, 13.10.2008 12:35 de Daniel Popescu

Kimi Raikkonen sustine ca Lewis Hamilton si Heikki Kovalainen i-au atins monopostul in primul viraj al cursei de la Fuji.

Raikkonen a avut un start mai bun si l-a depasit pe Hamilton, insa a fost nevoit sa iasa in exterior dupa ce britanicul a franat foarte tarziu in primul viraj.

In cele din urma, Raikkonen a terminat pe locul 3, insa sustine ca in urma incidentului a pierdut orice sansa la victorie.

"Am avut un start bun, dar cand am franat pentru a vira in primul viraj erau acolo ambele monoposturi McLaren"

, a declarat Raikkonen. "Amandoi m-au lovit si nu am avut alta solutie decat sa merg drept inainte. Am pierdut multe locuri si mi-am deteriorat partea frontala a masinii".

"In ultimul stint am incercat de cateva ori sa trec de Kubica, am ajuns roata la roata la un moment dat, dar am stiut ca nu am nicio sansa acolo fara sa ies de pe circuit. Apoi, pneurile mele s-au degradat si am slabit ritmul. Este dezamagitor ce s-a intamplat in primul viraj, dar cel putin am ajuns la linia de sosire de aceasta data".

Desi este multumit de locul ocupat pe podium, Raikkonen a admis ca ar fi trebuit sa obtina o clasare mai buna. "Kovalainen m-a lovit mai rau si partea frontala a masinii s-a deteriorat. A fost ok, dar ne lipsea ceva si nu eram suficient de rapid pentru a ajunge masinile din fata. Pana la urma a fost o cursa foarte dificila si speram sa castigam mai multe puncte de aici incolo".

  • ally_great, luni, 13.10.2008 12:57
    Kimi

    a mai declarat ca e multumit pt ca a readus Ferrari pe primul loc in clasamentul general al constructorilor. de ce nu se puncteaza si asta? pt ca nu a concurat cu bicicleta in MP de la Fuji

  • crismar56, luni, 13.10.2008 12:57
    @ admin

    Punctele pentru Ferrari?

  • BoByTzA, luni, 13.10.2008 13:17
    Si Ferrari?

    Punctele pt ei unde sunt?

  • bursuc18, luni, 13.10.2008 13:20
    Punctele sunt la McLaren...

    Nu este nicio problema ca aceste puncte le-a primit McLaren in stirea urmatoare...