Kubica vrea sa lupte pentru titlul mondial

Publicat luni, 13.10.2008 09:05 de Daniel Popescu

Robert Kubica a solictat echipei BMW sa lupte pentru titlul mondial, dupa ce a terminat Marele Premiu al Japoniei pe locul 2.

Kubica s-a apropiat la numai 12 de puncte de Lewis Hamilton in clasamentul general, cu numai doua curse inainte de finalul sezonului.

Polonezul spune ca BMW trebuie sa incerce sa castige titlul chiar in acest an, chiar daca echipa nu a mai adus imbunatatiri pentru monopost in ultima perioada.

"Este mult mai bine decat victoria din Canada cu o masina care nu este cea de la inceputul campionatului"

, a declarat Kubica la finalul cursei. "Nu am imbunatatit prea mult in ultimele doua luni, asa ca este incredibil sa termin pe locul 2 si sa am o prestatie buna in calificari".

"Calificarile au fost din nou cruciale, am fost capabil sa obtin un rezultat bun cu masina pe care am avut-o. Am terminat pe 2 si este un rezultat minunat pentru echipa pentru ca este un moment dificil. Suntem inca in lupta pentru titlu, asa ca sa incercam".

Kubica s-ar fi putut apropia si mai mult de Hamilton daca ar fi catigat cursa, insa polonezul a marturist ca nu i-a putut face fata lui Alonso. "Nu am avut un start bun si in primul viraj am decis sa intru pe interior", a mai spus el. "Am franat foarte tarziu si, daca altcineva ar fi intrat pe apex l-as fi lovit, dar toti s-au dus drept inainte. Am blocat rotile fata, insa am iesit primul din viraj. Dar dupa primul pitstop Alonso era in fata mea si am avut multe probleme cu granularea pneurilor, ceea ce mi-a influentat timpii pe ultimul sector".

Spre finalul cursei, Kubica a reusit sa ii tina piept lui Kimi Raikkonen la capatul unui duel roata la roata. "In ultimul stint am avut o lupta grozava cu Kimi, dar am avut din nou probleme cu granularea. Am stiut ca trebuie sa supravietuiesc acestor tururi, nu stiam cat timp va mai dura granularea si, odata ce pneurile s-au curatat, am fost capabil sa maresc diferenta".

  • hellena, luni, 13.10.2008 12:29
    "Luni, 13 octombrie, 09:05"...?

    Undeva este o greseala. Aceste prime 2 stiri nu au fost publicate la orele anuntate: 09:00 si 09:05 ci undeva dupa ora 11. Este o problema de soft ? Acesta sa fie si motivul pentru care apar atat de greu astazi stirile ? La mine (si la toti userii din Romania) acum este ora 12:29, sa vedem la ce ora apare acest post...

  • michelle_b, luni, 13.10.2008 12:36
    @hellena

    draga prietena ...aceea e ora la care s-a redactat articolul !! de postat, s-a postat dupa 11.30 :P

  • hellena, luni, 13.10.2008 12:44
    @michelle_b

    Intrebarea era retorica...(sic), dar oare ce s-a intamplat intre momentul redactarii si momentul aparitiei cu aceasta intarziere de peste 2,5 ore ? In mod normal ar fi putut sa apara cu o diferenta de cateva minute nu cu cateva ore...! A;tfel pot sa cred ca stirile se redacteaza toate pana la o animita ora si dupa aceea pot sa fie postate intr-un interval de cateva minute...! In aceasta situatie nu mai ai timp sa faci modificari in cadrul echipelor si "veioza" va sta aprinsa ziua in amiaza mare ! Mie mi se pare ciudat, desi cred ca este vorba in final despre o defectiune la software sau servere sau a cazut curentul in Bucuresti....

  • Mircea Mester, luni, 13.10.2008 12:50
    ora

    Intr-adevar, a fost o problema legata de ora serverului. Dar s-a rezolvat. Multumesc. Mircea Mester.

  • michelle_b, luni, 13.10.2008 12:58
    @hellena

    stiam ca e retorica (sic x 2 !!) (nu e prima data cind intrebi) si mai stiam si care e raspunsul ! insa, trebuie sa recunosc cu multa uimire, ca raspunsul care l-am dat mai sus (si care e dat tot de admin (another time, at the same question, sic!)) nu a fost cel corect (azi, sic!)... ceea ce dovedeste ca nobody's perfect and life is full of s...urprises :D