Programul echipelor in ultima zi de teste

Publicat joi, 17.01.2008 11:28 de Daniel Popescu

Majoritatea echipelor de Formula 1 au incheiat miercuri sesiunea de teste de la Jerez. Conditiile meteo au fost nefavorabile, ploaia cazuta in noaptea premergatoare testelor producand numeroase probleme echipelor; pista s-a uscat doar spre sfarsitul zilei, cand echipele se pregateau deja sa incheie testele.

Va prezentam programul aferent fiecarei echipe prezenta pe circuitul din sudul Spaniei.

Ferrari: Kimi Raikkonen si Felipe Massa s-au concentrat pe invatarea noii masini, testarea electronicii si a fiabilitati, precum si pe evaluarea setarilor. Ferrari va reveni pe pista saptamana viitoare la Valencia.

Williams: Nico Hulkenberg si Kazuki Nakajima au testat din nou monopostul FW29. Cei doi au testat fiabilitatea transmisiei ce va fi utilizata pe masina din 2008. Force India: Adrian Sutil a testat pentru prima oara in acest an, continuand programul echipei de a evalua unitatea de control standard pentru 2008 si cateva setari.

Toro Rosso: Sebastien Bourdais si Sebastian Vettel au testat din nou masina STR. Ultima zi de teste a lui Vettel s-a incheiat prematur, germanul iesind de pe circuit cu aproximativ o ora inainte de incheierea testelor.

Toyota: Echipa japoneza a incheiat cu succes testele, Timo Glock reusind sa obtina cel mai bun timp al zilei. Germanul a incercat sa testeze cat mai mult timp posibil cu noua masina, comparand schimbarile setarilor mecanice. Glock a fost acompaniat de pilotul de teste Kamui Kobayashi.

Red Bull: Monopostul RB4 si-a facut pentru prima oara aparitia pe circuit, iar echipa considera ca ziua a fost un real succes dupa ce David Coulthard a parcurs 54 de tururi. Coechipierul sau Mark Webber a rulat monpostul de anul trecut, RB3.

Renault: Fernando Alonso s-a declarat multumit dupa prima sesiune de teste la Renault. Din cauza vremii nefavorabile, echipa a preferat sa astepte uscarea pistei. Pilotul spaniol a pilotat conform regulamentului tehnic din 2008 si a testat stabilitatea aerodinamica si a motorului.

McLaren: Echipa britanica a incercat sa profite de pista umeda, testand manevrabilitatea masinii pe circuit. Lewis Hamilton a facut cateva "excursii" in afara pistei pe parcursul zilei, insa masina nu a suferit defectiuni majore si britanicul a reusit sa incheie cu succes ziua, la fel ca si coechipierul sau Heikki Kovalainen.

Majoritatea echipelor au incheiat miercuri testele de la Jerez, insa Renault va reveni joi pe circuit pentru a-i oferi posibilitatea lui Alvaro Parente de a testa monopostul R27. Tanarul pilot portughez a fost invitat la acest test dupa ce a castigat titlul in 2007 in World Series by Renault.