Probleme financiare pentru sponsorul Williams

Publicat luni, 13.10.2008 17:04 de Mircea Meșter

Royal Bank of Scotland, sponsorul principal al echipei Williams, este grav afectat de recesiunea economica recenta.

Williams ar putea intampina grave probleme materiale in urma situatiei financiare precare in care se afla principalul sponsor al echipei, RBS (Royal Bank of Scotland).

Dupa ce guvernul britanic a anuntat ca va pune in aplicare un plan de redresare a principalei banci scotiene, afectata grav de recesiunea economica mondiala, presedintele RBS a anuntat ca va demisiona in scurt timp. In aceste conditii, actiunile in care RBS este implicata (sponsorizarea unor echipe din F1, rugby, golf, tenis si hipism) vor avea de suferit in viitorul apropiat.

Williams are contract cu RBS pana in 2010, veniturile anuale rezultate in urma acestui contract de colaborare ridicandu-se la 14 milioane de dolari.

  • ctlnmihai, luni, 13.10.2008 17:30
    Probleme

    Un patron bun de echipa va reusi sa gaseasca alti sponsori.McLaren ,desi n-a castigat niciun titlu in 20 de ani a reusit intotdeauna sa gaseasca sponsori ,si inca sponsori potenti dpct de vedere economi

  • ctlnmihai, luni, 13.10.2008 17:30
    Probleme

    erata - economic*

  • NeoGalaxy, marţi, 14.10.2008 06:47
    @ctlnmihai

    Interesant este ca RBS tocmai preluase AMN AMRO sau asa ceva. O banca pe care a dat vreo 101 miliarde euro. Dar.. auzi au probleme financiare wow :) Cea mai tare chestie este ca si banca Santander este tot a RBS-ului :PPPP http://www.banknews.ro/stire/12990_rbs_cumpara_abn_amro_prin_cea_mai_mare_tranzactie_bancara_din_istorie.html

  • fanicas, marţi, 14.10.2008 08:55
    @Mircea Mester

    Nu mi se pare corecta aceasta abordare acum (13.10.08) al unei stiri care a fost de actualitate pe data de 07.10.08. Aceea a fost data la care RBS a avut intr-adevar probleme :"Titlurile Royal Bank of Scotland (RBS), a doua bancă din Marea Britanie, s-au ieftinit marţi cu 39,2% la bursa din Londra". Este interesant ca dumneavoastra depunctati cu o stire tocmai in ziua in care dupa :"Royal Bank of Scotland a anunţat că îşi va mări capitalul cu 20 de miliarde de lire sterline " din data de 10.10.08., actiunile RBS sau redresat cu 9,6% la bursa din Londra!!!!! In ceea ce priveste demisia aceasta vine la cererea parlamentului :"Demisia lui Goodwin este foarte puţin probabil să fie ultima, pe fondul cererilor tot mai puternice, venite din Parlament şi din partea populaţiei, privind tragerea la răspundere a celor vinovaţi pentru criză.Conservatorul John Maples a cerut ca directorii a şase bănci să facă "un gest onorabil" şi să demisioneze". http://www.amosnews.ro/index.php?titlu=Royal_Bank_of_Scotland_isi_va_spori_capitalul_cu_20_de_miliarde_de_lire&name=News&file=article&sid=258135 Nu este specificat nicaeri nici expres si nici voalat ca nu se vor respecta, anula etc. contractele de sponsorizare asumate de RBS! Oricum la un buget de 160,6mil USD, "papa Frank" , cum zice si ctlnmihai nu se va inpiedica de ...(-6) puncte.