Primul interviu cu Heikki Kovalainen ca pilot McLaren

Publicat vineri, 14.12.2007 22:07 de Daniel Popescu

La scurt timp dupa ce a fost anuntat ca pilot la McLaren Mercedes, biroul de presa al echipei a publicat un interviu in care Heikki Kovalainen vorbeste despre noua sa echipa, despre coechipierul sau Lewis Hamilton si despre relatia lui Fernando Alonso cu echipa anglo-germana.

Cum te simti ca pilot al echipei McLaren Mercedes?

Heikki Kovalainen: Ma simt fantastic, multumesc. Echipa a fost intotdeauna populara in Finlanda datorita implicarii pilotilor Mika Hakkinen si Kimi Raikkonen, asa ca atunci cand am crescut McLaren Mercedes era foarte apreciata, mai ales cand Hakkinen a castigat de doua ori titlul mondial. Sunt foarte fericit sa fac parte din aceasta echipa. Avem foarte mult de muncit, dar abia astept.

Cand ai inceput sa vorbesti cu cei de la McLaren Mercedes in legatura cu un post de pilot titular?

Heikki Kovalainen: Dupa ce am fost anuntat de Renault despre planurile lor in privinta pilotilor. Am inceput sa cercetez optiunile disponibile in Formula 1. McLaren Mercedes era evident o oportunitate incredibila si am inceput sa discutam, iar acum suntem aici... sunt foarte incantat ca totul s-a terminat cu bine.

Vei fi coechipier cu Lewis Hamilton. Cat de bine il cunosti pe Lewis?

Heikki Kovalainen: Nu il cunosc pe Lewis atat de bine, dar am discutat de cateva ori pe parcursul anului 2007. Din ceea ce am vazut si auzit este un tip ok.

Lewis este in cadrul echipei de multi ani si are o relatie foarte stransa cu echipa - esti ingrijorat ca asta va afecta acomodarea ta la echipa?

Heikki Kovalainen: Nu, deloc. Depinde de mine sa construiesc relatii cu echipa si cu oamenii din jurul meu si stiu ca toata lumea este incantata ca m-am alaturat echipei, asa ca nu cred ca vor fi probleme. Singura dilema care a aparut a fost cat de profesionista si de dedicata este echipa si stiu ca ei vor munci din greu pentru a-mi oferi cea mai buna oportunitate. Dupa sezonul 2007 nu cred ca exista vreun dubiu. Echipa a demonstrat ca cei doi piloti ai echipei sunt perfect egali si imi place asta.

Cand ai vizitat pentru prima oara Centrul Tehnologic McLaren si care a fost prima impresie?

Heikki Kovalainen: Prima oara cand am venit la Centrul Tehnologic McLaren am ramas cu gura cascata. Am vazut fotografii si filme dar asta nu te pregateste pentru efectul de 'wow' care apare atnci cand sosesti efectiv acolo. Ai acel impact initial in urma caruia incepi sa te uiti de jur-imprejur si sa simti atmosfera. Am vizitat Centrul Tehnologic McLaren pentru prima oara cu numai cateva zile in urma.

McLaren Mercedes a avut un an dificil in 2007 in afara pistei. Astfel de lucruri te ingrijoreaza ca pilot? A afectat asta intr-un fel decizia ta?

Heikki Kovalainen: Sunt angajat sa pilotez o masina si nu sunt deloc un animal politic. Evident au fost multe evenimente in 2007 dar nu sunt in masura sa vorbesc despre asta. Privesc doar inainte spre un viitor competitiv si placut alaturi de echipa.

Evident, parteneriatul dintre McLaren Mercedes si Fernando Alonso nu a functionat. Te ingrijoreaza asta?

Heikki Kovalainen: In niciun caz. Nu sunt in masura sa judec ce a mers rau cu Alonso si nu ma intereseaza acest subiect. Tot ce pot sa spun este ca sunt foarte fericit.

Crezi ca poti castiga titlul mondial in 2008?

Heikki Kovalainen: Orice pilot trebuie sa inceapa o cursa si un campionat mondial gandindu-se ca poate castiga. Evident si eu fac acelasi lucru. Totusi, mai este mult pana departe si in acest moment trebuie sa ma familiarizez cu masina si cu echipa.

  • alecstm, sâmbătă, 15.12.2007 08:11
    departeeee.....

    "Totusi, mai este mult pana departe" cat de mult??? cat de departeee..... ? Pacat ca carcotasii nu se ocupa si cu portalurile de pe net. Cred ca ati fi in top rusinica non-stop, normal, pe primul loc.

  • TUDORmes, sâmbătă, 15.12.2007 16:00
    ma smechere !!!!

    ,,ca carcotasii????"

  • kimi, sâmbătă, 15.12.2007 19:49
    heikkii

    foarte bn k a venit la mclaren.......mue la tudor mess

  • qwerty, duminică, 16.12.2007 17:41
    @automarket

    de ce nu stergeti mesajul de la "kimi" ?

  • moa, duminică, 16.12.2007 18:21
    au uitat sa intrebe ceva

    Nu te deranjeaza faptul ca vei concura intr-o masina care pe ici colo e furata din ferrari? nu te deranjeaza imaginea proasta pe care si-a facut-o McLaren in acest an 2007? Ai venit gratuit la aceasta echipa dupa ce Renault te-a dat afara?