Portugalia spera sa gazduiasca din nou Formula 1

Publicat luni, 11.02.2008 18:07 de Daniel Popescu

Portugalia spera ca prin construirea unui nou circuit in valoare de 200 de milioane de euro in regiunea turistica Algarve sa aduca din nou Formula 1 in tara.

Directorul circuitului, Paulo Pinheiro, a declarat luni pentru Reuters ca o echipa de Formula 1 a inchiriat deja circuitul pentru o sesiune de teste in luna ianuarie a anului viitor, iar oficialii portughezi sunt in discutii si cu alte echipe. Circuitul International Algarve a fost deja certificat de FIA si se asteapta sa fie finalizat in luna octombrie.

"Guvernul va face tot posibilul pentru ca Portugalia sa devina gazda celor mai importante competitii", a declarat ministrul sporturilor din Portugalia, Laurentino Dias. "Circuitul este pregatit sa gazduiasca mai multe curse din cadrul sporturilor cu motor, de la cele mai modeste pana la Formula 1".

Noul complex se intinde pe 300 de hectare, iar tribunele au o capacitate de 100.000 de locuri. De asemenea, complexul include un teren de fotbal, un hotel de lux si apartamente rezidentiale.

Portugalia a fost scoasa din calendarul Formulei 1 in 1997 in urma problemelor de siguranta de pe circuitul de la Estoril.