Pneuri "verzi" la Marele Premiu al Japoniei

Publicat miercuri, 08.10.2008 13:31 de Daniel Popescu

Bridgestone va furniza pneuri cu dungi verzi pentru Marele Premiu al Japoniei pentru a demonstra astfel sprijinul pentru campania "Make Cars Green".

In cadrul unei conferinte de presa organizata la Tokyo, Bridgestone a prezentat miercuri pneurile pe care le va furniza pentru cursa de la Fuji din acest weekend.

Acestia vor avea aproape toate santurile vopsite cu verde, pentru a-si arata astfel sprijinul in cadrul campaniei "Make Cars Green" initiata de FIA.

"Speram ca lansarea pneurile Make Cars Green sa atraga atentia publicului spre initiativele de mediu din jurul Formulei 1", a declarat Shoshi Arakawa, CEO-ul companiei Bridgestone.

Formula 1 va adopta incepand din sezonul 2009 o alta tehnnologie "verde", Kinetic Energy Recovery Systems (KERS). Lewis Hamilton este unul dintre pilotii care sprijina din plin aceasta campania initiata de FIA.

"Inca de la lansare am fost bucuros sa promovez mesajul pozitiv al campaniei Make Cars Green", a declarat pilotul echipei McLaren. "Noile pneuri Make Cars Green pe care toate echipele le vor utiliza la Fuji este o cale grozava pentru promovarea campaniei si este o premiera pentru Formula 1. Sportul poate ajuta si prin alte metode, in special prin lansarea noii tehnologii de recuperare a energiei din sezonul viitor".

  • horted, miercuri, 08.10.2008 13:42
    Exista o stire mai ampla si COMPLETA!

    http://formula1.automarket.ro/forum/showpost.php?p=5148&postcount=172

  • NeoGalaxy, miercuri, 08.10.2008 13:48
    @LOL :)

    "Noile pneuri "este o cale"" :) Referitor la "masurile green" sa fim seriosi. Nici un guvern nu are curajul pentru a implementa adevaratele masuri "green". Mesajele astea sunt asa ca sa ne arunce praful in ochi cu grija lor. Ca oamenii sa invete ceva ca rasa trebuie sa fim pusi in fata unei provocari, iar aici moartea noastra ca rasa inca nu este vazuta ca ceva drastic. Deh... sa dam o lege care sa interzica masinile pentru urmatorii 15 ani si sa vedeti cate femei o sa moara pe strada :) Cel mai tare lucru este ca lumea chiar crede ca exista o solutie miraculoasa pentru a evita distrugerea stratului de ozon :) Dar mai interesant este ca chiar cred ca Dumnezeu ne va ajuta sa evitam un foarte posibil sfarsit al rasei umane :) Comedia o sa fie cand se va termina petrolul, atunci sa vedem colapsuri ale economiilor si greve si chestii interesante ca razboaie si foamete si gramezi de distrugeri ;) Mama ce comedie o sa fie atunci :) Sper sa traiesc pana atunci ca o sa fie multe chestii interesante de vazut :)

  • michelle_b, miercuri, 08.10.2008 13:53
    la lansarea de la the Tokyo au participat si pilotii Ferrari Kimi Raikkonen si Felipe Massa...

    “Sunt foarte incintat sa sustin aceasta campanie, noile pneuri pentru Fuji sunt o fantastica oportunitate de a folosi sportul pentru a transmite un mesaj pozitiv unei largi audiente din toata lumea", a declarat Kimi Raikkonen. “Dar marketing=ul nu este totul, F1 atrage citiva dintre cei mai buni ingineri din lume. Parerea mea este ca partea cea mai importanta a muncii lor care a fost indreptata spre masurile de Siguranta s-a imbunatatit imens in ultimii ani". “Daca lectiile despre masurile de siguranta si noua tehnologie "verde" invatate in sportul cu motor sunt aplicate in motorizarile de serie, atunci sportul va fi jucat o parte cu adevarat importanta in salvarea vietilor omenesti, precum si in ajutorul dat in masurile de ocrotire ale planetei” - pentru a completa stirea...

  • NeoGalaxy, miercuri, 08.10.2008 13:54
    @michelle_b

    Frumoase cuvinte si ce pacat ca nu a spus nimic :) "A vorbi este usor cand nu ai nimic a spune" :)

  • michelle_b, miercuri, 08.10.2008 14:00
    @NeoGalaxy

    nimic ? pai, fiecare intelege ce vrea ...daca vrea ... daca nu :P foloseste cuvintele parafrazate de tine pentru continuare sau, daca vrei, pot detalia si iti spun ca "E usor a scrie [...] când nimic nu ai a spune, insirând cuvinte goale ce [...] au sa sune" se refera la CRITICI, deci cei care au tot timpul ceva de spus :D

  • NeoGalaxy, miercuri, 08.10.2008 14:16
    @michelle_b

    Ma refeream la faptul ca nici unul dintre pilotii din F1 nu prea dau exemple ca ar si urma aceste idei ecologice. Adica toti pilotii din F1 au masini foarte puternice, gramezi de masini chiar :), iahturi si avioane! Chiar ii vezi renuntand la statulul lor pentru a da un exemplu? Mda... sunt oameni pana la urma si nu-i vad mergand cu trenul sau renuntand la masini de sute de cai putere doar pentru... ecologie :) Ideea este nobila pentru ca sportul ajuta mult la dezvoltarea diferitelor industii dar directia in care se indreapta este gresita. FIA incearca sa modifice Formula 1 dintr-o competie avangardista intr-una ecologica. Personal nu consider ca este normal sa se dea vina pe aceste masini, nu masinile de Formula 1 sunt cele care polueaza atmosfera :).

  • michelle_b, miercuri, 08.10.2008 14:30
    @NeoGalaxy

    Nu are rost sa intram acum in detalii ! Ideea e, ca eu chiar stiu ca anumite sume de bani le ofera Kimi, Felipe si Quick Nick in scop caritabil si, printre destinatii exista si "ecologia". Nu pot vorbi despre alti piloti pentru ca nu stiu. Mersul cu trenul pe care il recomanzi tu este muuuult mai putin ecologic decit yahtul lui Kimi, care are supermotorizare de ultima generatie si este "Umweltfreundlich". Daca e sa fi sincer, tu circuli pe jos sau cu bicicleta ? Fiecare face cit poate si cit doreste si cit considera ca isi permite (financiar, fizic, moral, d.p.d.v. al confortului, etc). Important este (si eu, personal, apreciez) ca cei care sunt "vazuti" mai des de milioane de oameni sa ia atitudine. La urma urmei ai auzit de expresia" Fa cum zice popa, nu ce face popa" ... ? :D :P