Piquet Jr se teme de concurenta cu Grosjean

Publicat joi, 30.10.2008 10:39 de Daniel Popescu

Piquet Jr a marturisit ca se teme de posibilitatea ca Romain Grosjean sa il inlocuiasca la Renault in sezonul 2009 pentru ca echipa vrea sa semneze cu un pilot francez.

Cele mai recente speculatii in privinta viitoarei linii de piloti a echipei Renault il crediteaza pe brazilianul Lucas di Grassi cu mari sanse de a-l inlocui pe Nelson Piquet Jr.

Totusi, Piquet Jr. crede ca principala amenintare vine din partea unul alt pilot de teste al echipei, Romain Grosjean.

Desi este nascut in Elvetia, Grosjean concureza in sporturile cu motor avand licenta emisa in Franta, iar Piquet Jr. se teme ca Renault va dori sa il promoveze pe acesta.

"Cred ca Renault are o nevoie. Au trecut cativa ani de cand nu am mai avut un pilot francez", a declarat Piquet Jr.

Una dintre alternativele lui Piquet Jr ar putea fi Honda, al carei sponsor, Petrobras, isi doreste un tanar pilot brazilian la echipa. "Intotdeauna sunt discutii. Paddock-ul nu este mare, discutam intotdeauna. Toata lumea stie ce se intampla si asteapta deciziile celorlalti. Dar eu nu stiu ce se intampla. Renault va lua o decizie sau poate ca deja au luat-o. Dar mie nu mi-au spus nimic", a adaugat brazilianul.

Piquet Jr. considera ca performanta pe care o va realiza in ultima cursa a sezonului nu va fi decisiva. "Nu cred ca va face vreo diferenta, am avut deja 17 curse. Nu a fost un an asa cum ma asteptam, dar am invatat foarte mult", a incheiat el.