Haug: "Hamilton nu a gresit cu nimic anul trecut"

Publicat joi, 30.10.2008 10:59 de Daniel Popescu

Norbert Haug sustine ca Lewis Hamilton nu are nicio vina pentru ratarea titlului in sezonul trecut si crede ca britanicul nu este afectat de esecul din 2007.

Hamilton a ratat titlul mondial in sezonul 2007 dupa ce o problema la cutia de viteze l-a fortat sa termine doar pe locul 7, ceea ce i-a permis lui Kimi Raikkonen sa devina campion mondial.

Totusi, directorul departamentului de motorsport al Mercedes, Norbert Haug, considera ca Hamilton nu are nicio vina pentru cele intamplate.

"Este mult mai putin dramatic decat spune lumea. Toate lumea crede ca Hamilton a gresit, dar asta nu este corect", a declarat Haug pentru publicatia Autosport. "Cutia de viteze a avut probleme, el nu a gresit cu nimic. Coechipierul sau nu a fost dragut cu el, dar si el lupta pentru titlul mondial. Circumstantele sunt complet diferite in acest an. Nu poti da vina pe Hamilton pentru anul trecut, nici pentru China, pentru ca nu a gresit cu nimic".

Oficialul constructorului german crede ca modul in care Hamilton a gestionat Marele Premiu al Chinei demonstreaza faptul ca acesta stie cum sa faca fata presiunii. "Priviti rezultatul din China, care descrie cum s-a descurcat cu tot cea ce s-a spus - si nu a fost pentru prima oara. Oamenii au fost rai cu el inainte de Silverstone, iar el a raspuns pe pista printr-o victorie foarte convingatoare. ceea ce se intampla in presa nu este intotdeauna corect, dar asa se intampla in acest joc. Toata vorbaraia este o pierdere de energie. Nu exista timp pentru jocuri politice, trebuie sa fii concentrat pe masina".

  • scuderia, joi, 30.10.2008 15:03
    :)))

    cum nu a gresit nik??...in ultima cursa in brazilia nu el a apasat limitatorul de viteze??...o arata toate reluarile...si se mai zice k a avut probleme la cutia de viteze....forza ferrari

  • NeoGalaxy, joi, 30.10.2008 20:22
    @

    Super tare fraza asta: "Coechipierul sau nu a fost dragut cu el, dar si el lupta pentru titlul mondial" :PPP