Piquet Jr, o amenintare pentru Alonso?

Publicat vineri, 15.02.2008 10:48 de Daniel Popescu

Revenit la Renault cu speranta ca va avea parte de un sezon mult mai linistit in cadrul echipei, Fernando Alonso ar putea intampina probleme din partea unui nou debutant in Formula 1, Nelson Piquet Jr.

Tanarul pilot brazilian sustine ca este din ce in ce mai rapid si ca se apropie tot mai mult de timpii realizati de dublul campion mondial. La inceputul sesiunilor de teste din aceasta iarna, Piquet Jr era in mod constant mai lent decat Alonso:

"Imi lipsea increderea de care aveam nevoie", explica Piquet Jr in presa germana. "Cand testam pe distante lungi, la inceput eram la fel de rapid ca Alonso, insa treptat distanta dintre noi crestea; Fernando mergea mai repede, iar eu mai lent".

Totusi, in urma testelor de la Jerez incheiate ieri, Piquet sustine ca intelege mult mai bine monopostul R28. "Distanta fata de Alonso se ingusteaza. Fernando obtine mai multa viteza decat mine la iesirea din viraje. Cateodata franez mai tarziu decat el, dar apoi am probleme cand intru intr-un ac de par. Alteori intri bine in viraj, dar apoi ii dau timp la punctul de franare", explica pilotul Renault.

Totusi, el spune ca testele din ultima perioada l-au ajutat sa piloteze mai bine, desi admite ca i-ar fi placut ca Renault sa beneficieze de un simulat asemanator cu cel detinut de McLaren. "Daca as fi avut unul as fi stat in el zi si noapte", a precizat el, insistand ca nu va fi fortat sa obtina rezultate senzationale la inceputul sezonului. "Pentru mine este important ca la inceput sa nu comit greseli stupide".

Brazilianul a adaugat ca inginerii Renault lucreaza foarte mult pentru a imbunatati masina. "Cred ca acum inginerii inteleg caracterisiticile pneurilor Bridgstone. Asta nu mai reprezinta o problema pentru noi. Acum trebuie sa lucram la aerodinamica si sa obtinem mai multa aderenta", a incheiat el.

  • max, vineri, 15.02.2008 16:08
    Piquet Jr, o amenintare...

    Asta se va vedea pe pista. Pana atunci sunt doar vorbe...