Pat Symonds: "Am invatat din greseli"

Publicat joi, 02.08.2007 11:52 de Daniel Popescu

Cu cateva zile inainte de cursa de la Hungaroring, inginerul sef al echipei Renault, Pat Symonds, sustine ca actuala campioana mondiala a invatat din greselile comise la Nurburgring.

"Am facut greseli la inceputul cursei care ne-au costat o clasare cu ambele masini in puncte. A fost cu atat mai frustrant cu cat era genul de cursa in care puteam evolua foarte bine. Suntem capabili sa luam decizii corecte cand suntem sub presiune, dar in Germania greselile s-au suprapus"

, spune Symonds, care precizeaza insa ca datele au fost analizate cu atentie.

"De atunci am efectuat analize chiar mai detaliate decat de obicei pentru a ne asigura ca pe viitor vom evita astfel de greseli. Un bun exemplu in acest sens este finalul cursei pentru Kovalainen. In turul 49 a venit la boxe si stiam ca va urma o rafala de ploaie. Puteam sa-i dam pneuri de uscat, dar am ales sa il "incaltam" cu cauciucuri de ploaie. A fost o decizie buna si Heikki a reusit sa castige un punct. Cu siguranta ne putem mandri cu o astfel de decizie".

Inginerul sef mai spune ca echipa este pregatita din toate punctele de vedere pentru cursa din Ungaria. "Toata lumea se concentreaza in vederea acestui Grand Prix. Suntem hotorati sa demonstram ca suntem cu adevarat performanti in F1".