Obiectivul lui Fisichella: un post la Force India

Publicat miercuri, 12.12.2007 16:23

Giancarlo Fisichella spune ca principalul sau obiectiv din intersezon este acela de a semna un contract de pilot cu Force India. Dupa ce echipa indiana (fosta Spyker) si-a numit pilotul principal - in persoana lui Adrian Sutil - Fisichella crede ca are sanse mari sa ajunga al doilea pilot al echipei, dupa ce plecarea acestuia a fost confirmata de catre Renault.

"Obiectivul meu este sa semnez cu Force India. Nu as fi participat la un test cu acestia daca nu mi-as fi dorit asta", spune Fisichella, care ii ataca voalat pe ceilalti piloti care au testat la Jerez pentru echipa indiana: "Toti pilotii care au ajuns la Jerez in postura de testeri pentru Force India isi doresc asta, de ce sa nu recunoastem? pana si Ralf Schumacher a ajuns acolo cu doua zile inainte, a mers des pe circuit pentru a analiza traiectoriile perfecte si a intrat on contact cu oficialii. Niciodata nu a facut asta la Toyota. Nimeni nu a venit la Jerez sa faca turism", spune italianul de 34 de ani care anul trecut nu a avut rezultatele scontate la Renault, in echipa cu Heikki Kovalainen.

In cazul in care Fisico nu va reusi sa isi adjudece al doilea post de titluar la Force India, acesta ar prefera o pozitie de pilot de teste la una dintre echipele de top. "As lua in considerare ofertele de pilot de teste. Normal, depinde cine imi face o astfel de oferta. Exista multe echipe de top ale caror pozitii de pilot de teste sunt inca libere. oricum, am timp sa iau o decizie. Vreau sa pilotez in Formula 1 si simt ca inca pot face acest lucru. Stiu ca primele curse vor fi grele, pentru ca ma voi clasa pe ultimele pozitii in calificari, insa aceasta echipa are potential mare, nu au probleme cu banii", incheie Fisichella.