Kovalainen - dat afara de Renault pentru ca e prea rapid?

Publicat miercuri, 12.12.2007 16:45

Nelson Piquet Jr. a fost preferat de Renault in fata lui Heikki Kovalainen din cauza faptului ca finlandezul este... prea rapid. Ipoteza a fost formulata de britanicii de la Autocar, care sustin ca Heikki nu s-ar fi potrivit in noua grila de posturi de la Renault, fiind un potential coechipier care nu i-ar fi putut asigura pozitia de pilot principal lui Alonso.

Zvonurile vin pe fondul unei explicatii ciudate ale lui briatore atunci cand acesta a fost intrebat care este motivul renuntarii la serviciile lui Kovalainen: "Heikki este un pilot rapid, inteligent si implicat si este foarte capabil sa castige curse in viitor".

Autocar a profitat de aceasta explicatie voalata, publicand: "Se intelege faptul ca viteza sa l-a costat pe Kovalainen postul la Renault, pentru ca Fernando Alonso nu si-a dorit un coechipier care sa ii puna probleme, asa cum s-a intamplat cu Lewis Hamilton in sezonul trecut".

Pe de alta parte, Hamilton si l-ar dori coechipier pe Heikki, punand chiar o vorba buna la McLaren pentru ca sefii echipei sa il aduca pe finlandez ca titular in locul lui Alonso.