O sicana de la Monza, modificata la cererea GPDA

Publicat marţi, 28.08.2007 11:13 de Daniel Popescu

Pilotii de Formula 1 au castigat lupta pentru modificarile de siguranta ale celei de-a doua sicane de pe circuitul de la Monza.

The Grand Prix Drivers' Association (GPDA) a emis un comunicat imediat dupa cursa de la Monza din 2006, specificand ca erau nemultumiti de faptul ca cererile pentru imbunatatirea masurilor de siguranta pe circuit au fost ignorate timp de 6 ani. Pilotii au cerut proprietarilor circuitului sa inlocuiasca nisipul si pietrisul din a doua sicana cu asfalt. De atunci s-au purtat numeroase discutii si, intr-un final, GPDA a fost informata ca cererea a fost aprobata.

Jarno Trulli, care a jucat un rol cheie in aceste discutii, a confirmat ca GPDA a fost informata despre aceste modificari. “Am discutat cu directorul de la Monza in weekend, iar nisipul din a doua sicana va fi inlocuit cu asfalt., ceea ce este un mare pas inainte”, a declarat Trulli.

Mai multi piloti din F1 s-au declarati multumiti de aceste modificari. “Orice imbunatatire care aduce un plus de siguranta este binevenita. Asfaltul este un pas in directia cea buna”, a declarat David Coulthard.

La randul sau, Alex Wurz apreciaza solutia aleasa de organizatori, insa considera ca nu este cea mai buna. “In acest caz, asfaltul este o imbunatatire, dar sincer sa fiu este nevoie de altceva. Imi place aceasta sicana, insa este prea agresiva. Cred ca trebuie sa vina cu o solutie mai buna. Stim ca au probleme cu copacii din jur, asa ca nu va fi usor, insa trebuie sa gasim un compromis”, a precizat austriacul.