Noul regulament, ultima speranta a lui Rosberg

Publicat miercuri, 29.10.2008 10:48 de Daniel Popescu

Nico Rosberg spera ca noul regulament tehnic ce va intra in vigoare in 2009 va permite echipei Williams sa faca un pas inainte fata de sezonul curent.

Dupa o prima cursa foarte buna in Australia, Williams a avut parte de un sezon dezamagitor, iar in prezent ocupa doar locul 8 in clasamentul constructorilor cu o singura cursa inainte de final.

Sperantele lui Nico Rosberg pentru anul viitor se leaga insa de marile schimbarile de regulament, care vor include reaparitia slick-urilor, reconfigurarea aerodinamicii, dar si aparitia tehnologiei KERS.

In cadrul unui interviu acordat publicatiei Auto Motor und Sport, germanul a marturisit ca este optimist doar datorita acestor schimbari. "Doar datorita noului regulament. Altfel, mi-as fi pierdut demult increderea", a declarat Rosberg.

Germanul este sub contract cu Williams si pentru sezonul 2009 si a marturisit ca nu a luat niciodata in calcul varianta plecarii de la echipa. "In acest moment am un contract valid cu Frank Williams si, asa cum am invatat de la tatal meu, loialitatea este o calitate foarte importanta. Bineinteles ca sunt si zone gri, iar in Formula 1 trebuie sa le exploatezi la momentul potrivit. Dar semnele sunt ca ramanerea la Williams a fost alegerea potrivita", a mai precizat el.

Pilotul echipei Williams a dat de inteles ca o plecare la o echipa mare precum McLaren ar fi adus cu sine si cateva probleme majore. "Ca pilot, in primul rand vrei sa ai o masina buna si competitiva. Asa ca daca esti disponibil din punct de vedere contractual, ai accepta o oferta din partea unei astfel de echipe", a explicat el. "Dar acolo exista pericolul de a fi vioara a doua, ceea ce nu ar fi ideal pentru ca ai lupta pentru multe alte lucruri, nu doar pentru a fi rapid".

  • alecstm, miercuri, 29.10.2008 10:57
    punctare

    Din punctul meu de vedere aici trebuia punctat cu un minus. Adica Rosberg si Williams ar fi praf daca regulamentul nu se schimba.

  • horted, miercuri, 29.10.2008 10:58
    completare :(

    Poate intereseaza pe cineva ca in stirea originala mai erau niste comentarii: Triple world champion Niki Lauda explains: "He is being held back by the performance of his car, which is something he can't do anything about." Another former grand prix racer and analyst, Germany's Christian Danner, told RTL: "In my eyes Nico is a winner, so to me it is almost tragic that he is losing so much time at Williams."

  • ally_great, miercuri, 29.10.2008 11:05
    @horted

    STIAM :(

  • daniel.popescu, miercuri, 29.10.2008 11:08
    alecstm

    In contextul incare Rosberg spune ca a luat o decizie buna ramanand la Willia,s echipa a fost punctata pozitiv. Cat despre Rosberg, el nu are nicio vina ca masina nu este inca suficient de buna.

  • andre, miercuri, 29.10.2008 11:16
    @dani

    nu stiu da tu cum intelegi faptul ca singura sansa a unei echipe si a unui pilot este schimbarea regulamentului. Probabil una pozitiva, nu?

  • horted, miercuri, 29.10.2008 11:34
    daniel.popescu

    Ai dreptate in ce afirmi, insa adaugand "...germanul a marturisit ca este optimist doar datorita acestor schimbari. "Doar datorita noului regulament. Altfel, mi-as fi pierdut demult increderea", a declarat Rosberg." la grila de punctare si la cotatiile bursiere eu unul vad un minus. Dar se pare ca este o perioada de criza, bursele sunt in haos...si iata cum criza globala loveste si F1Champ

  • horted, miercuri, 29.10.2008 11:46
    P.S.

    ...de minus la Williams ziceam, scuze. M-am grabit.

  • daniel.popescu, miercuri, 29.10.2008 11:58
    @horted

    Bursa a foarte putin afectata de aceasta stire, avand in vedere informatiile negative si pozitive prezentate de Rosberg. Asta se reflecta si in punctarea stirii, intrucat echipa a primit doar doua puncte.

  • andre, miercuri, 29.10.2008 12:05
    @horted

    inchipuieti daca Rosberg nu zicea nimic, Williams lua +10 puncte ca nimic. Nu mai trebuie sa ne mire nimic, e prea mare stresul in redactie inaintea ultimei etape.