MP al Rusiei, in locul cursei de la Melbourne?

Publicat luni, 11.02.2008 13:12 de Daniel Popescu

Bernie Ecclestone este hotarat sa elimine Marele Premiu al Australiei din calendar pentru a face loc unui Mare Premiu de Formula 1 in Rusia.

Dupa ce organizatorii de la Melbourne au refuzat cererea lui Ecclestone de a sustine cursa pe timpul noptii, seful Formulei 1 va calatori la Saint Petersburg pentru a discuta posibilitatea ca orasul rus sa gazduiasca o cursa in 2010. Miliardarul britanic se va intalni in weekend cu guvernatorul din Saint Petersburg, posibil si cu presedintele Vladimir Putin, pentru a discuta posibilitatea construirii unui circuit.

"Nimic nu este stabilit inca, dar aceasta ar putea reprezenta o dezvoltare interesanta pentru sport", a declarat Ecclestone. "Am vrea sa introducem Rusia in calendar cat mai curand, dar totul depinde de ei. Depinde cat de repede vor putea construi circuitul".

Comentariile lui Ecclestone coincid cu informatiile potrivit carora boss-ul Formulei 1 a hotarat deja sa renunte la Marele Premiu al Australiei dupa expirarea actualului contract in 2010. Presiunile lansate de Ecclestone la adresa organizatorilor de la Antipozi de a organiza cursa pe timp de noapte i-a determinat pe oficialii cursei din Malaezia sa-si anunte disponibilitatea de a organiza un Mare Premiu la lumina reflectoarelor.

Totusi, un oficial local a negat ca Malaezia ar fi riscat excluderea din F1 daca nu ar fi fost de acord cu acest lucru. "Nu a existat niciodata un ultimatum din partea lui Eccelstone pentru a organiza cursa pe timpul noptii. Actualul nostru contract este valabil pana in 2010, iar anul trecut, cand am negociat prelungirea intelegerii pana in 2015, a existat o clauza conform careia trebuie sa fim pregatiti sa gazduim cursa pe timp de noapte", a declarat Dato Mokhzani Mahathir. El a adaugat ca detaliile nu au fost inca discutate, insa spera ca Malaezia va putea gazdui o cursa in nocturna anul viitor.