MP al Australiei, la lumina reflectoarelor?

Publicat joi, 13.12.2007 17:42 de Daniel Popescu

Sansele unei curse pe timp de noapte pe circuitul de la Melbourne au crescut dupa ce un plan revolutionar referitor la un sistem de iluminare folosit la Albert Park a fost propus spre cercetare Federatiei Internationale de Automobilism.

Compania Hella Australia a efectuat cu succes un test luna trecuta pe circuitul Calder Raceway referitor la sitemul revolutionar de iluminare, despre care compania sustine ca este sigur si ca nu produce umbre. In test au fost implicati Mark Webber si fostul campion mondial de motociclism Mick Doohan, iar rezultatele au fost trimise Federatiei Internationale pentru a fi analizate.

Daca inovativul sistem va primi unda verde, compania va sprijini organizatorii MP de la Melbourne pentru a organiza o cursa pe timp de noapte.

"Am demonstrat ca acest sistem este fiabil. Acesta este cel mai important lucru", a declarat un purtator de cuvant al companiei. "Acum un an era un vis, dar acum stim ca este realist. Am propus masuratorile tehnice pentru FIA si asteptam raspunsul".