Michael Schumacher: "Renault si BMW vor straluci"

Publicat luni, 14.01.2008 09:43 de Daniel Popescu

Aflat in nordul Italiei, la Madonna Di Campiglio, septuplul campion mondial Michael Schumacher a acordat un amplu interviu in care vorbeste despre rolul sau in cadrul Scuderiei Ferrari si despre sansele echipelor Renault si BMW de a se lupta cu rivalii de la McLaren si Ferrari.

Ce parere ai despre noua masina F2008?

Michael Schumacher: Am o presimtire pozitiva. Arata bine, dar vom vedea cat de buna este dupa doua-trei curse.

Vei testa din nou?

Michael Schumacher: Este posibil, daca au nevoie de mine, dar nu am stabilit niciun program. Probabil echipei ii este de ajutor sa ma aiba prin preajma si sa aiba o a treia opinie despre ce se intampla. Asa ca daca echipa ma vrea si nu-mi cere prea mult, voi fi bucuros sa fac asta. Testarea nu face parte din intelegerea noastra, dar datorita schimbarii regulilor mi-au cerut sa am a treia opinie.

Ai putea testa inainte de inceperea campionatului?

Michael Schumacher: Nu stiu inca, vom vedea. Dar este mai probabil si ar avea mai mult sens sa testez inainte de inceperea campionatului, nu in timpul sezonului.

Care este rolul tau in echipa?

Michael Schumacher: Sunt consultant. Ajut la dezvoltarea masinilor de strada, ceea ce este foarte amuzant, si bineinteles sunt consultant pentru echipa de Formula 1.

Participi la sedintele tehnice?

Michael Schumacher: Da, trebuie sa fiu acolo din cand in cand. Cred ca ma pricep mai bine sa inteleg ce spun pilotii.

Iti este greu sa urmaresti cursele la TV?

Michael schumacher: Nu sunt acolo ca pilot. Primesc toate datele acasa in timp real si pot asculta comunicatiile radio.

Ce crezi despre noul sef al echipei, Stefano Domenicali?

Michael Schumacher: A fost aici de cand am venit eu la Ferrari, astfel ca stie totul despre echipa si are idei bune. A fost o decizie buna sa fie numit. Este bine ca respiram aer proaspat.

Ai planuri sa mergi la vreo cursa anul acesta?

Michael Schumacher: Voi fi prezent la cateva curse, in special la cele din Europa. Nu este placut sa merg la prima cursa. Am calatorit foarte multi ani si nu am nevoie sa ma duc in Australia. Acum nu-mi mai place sa calatoresc asa de mult.

Daca unul dintre pilotii oficiali nu va putea concura, sunt sanse sa-l vedem pe Michael Schumacher din nou pe pista?

Michael Schumacher: Nu, nu este posibil.

Dupa sezonul pe care l-a avut Lewis Hamilton anul trecut, pe cine vezi in cea mai buna pozitie anul acesta? Hamilton sau Raikkonen?

Michael Schumacher: Massa si Raikkonen! Sincer, avem doi piloti foarte buni. Daca analizezi sezonul trecut, trebuie sa spui ca Massa a avut mai mult ghinion pe parcursul anului, in rest este foarte competitiv.

Cum vezi campionatul in acest an?

Michael Schumacher: Ma astept sa vad o lupta foarte stransa intre principalele doua echipe, insa ma astept ca Renault si BMW sa fie foarte aproape si sa lupte pentru primele doua pozitii.

Ce parere ai despre sosirea la Honda a lui Ross Brawn? De cat timp crezi ca are nevoie Honda pentru a deveni un adversar redutabil?

Michael Schumacher: Cred ca Brawn este omul perfect pentru a aduce Honda pe directia cea buna, pentru ca este foarte capabil. Insa va avea nevoie de timp.

  • MOSULICA, luni, 14.01.2008 14:49
    OARE?

    Hinda=HONDA?