Mercedes şi McLaren nu vor utiliza tineri piloţi în antrenamente în 2014

Publicat miercuri, 25.09.2013 17:53 de Daniel Popescu

Mercedes şi McLaren au admis că nu vor utiliza tineri piloţi în primele 30 de minute ale antrenamentelor de vineri din sezonul 2014.

FIA este pe punctul de a schimba regulamentul sistemului de desfăşurare pentru Marile Premii prin extinderea primei sesiuni de antrenamente de la 90 la 120 de minute.

În primele 30 de minute ale sesiunii, echipele vor putea utiliza tineri piloţi, pentru ca aceştia să aibă oportunitatea de a căpăta experienţă în Formula 1. Cu toate acestea, Mercedes a admis prin vocea şefului Ross Brawn că va utiliza doar piloţii titulari, mai ales că echipele vor avea la dispoziţie un set suplimentar de pneuri.

"Cred că noi vom rămâne cu piloţii de curse. Nu cred că vom lua asta în considerare pentru că avem nevoie tot timpul de piloţii noştri de curse, aşa că vom ajunge în situaţia în care ideea este mai atractivă pentru unele echipe, dar cu siguranţă nu pentru echipele care luptă pentru victorii şi titluri", a declarat britanicul citat de publicaţia ESPNF1.

McLaren are aceeaşi opinie ca şi Mercedes, iar şeful Martin Whitmarsh anticipează că echipele mici vor profita de regulament pentru a pune în monoposturi piloţi fără experienţă capabili să-şi plătească cele 30 de minute de antrenamente. Britanicul anticipează însă că numărul mare de echipe care vor fi dispuse să facă acest lucru va duce de fapt la o scădere a preţurilor solicitate de acestea.

"Din perspectiva McLaren nu este ceva ce vrem să facem în mod neapărat. Pot să înţeleg opinia unora, dar în mod ciudat cred că regulamentul va lucra în defavoarea echipei mici, pentru că în acest moment au oportunitatea unică de a vinde prima sesiune de antrenamente. Dacă fiecare echipă va avea această oportunitate, atunci valoarea a ceea ce unele echipe mici au la vânzare va scădea. Aşa că probabil regulamentul va funcţiona împotriva lor", a precizat el.

Via ESPNF1