Lotus: "Grosjean poate deveni liderul echipei în 2014"

Publicat miercuri, 25.09.2013 17:04 de Daniel Popescu

Lotus consideră că Romain Grosjean are abilităţile necesare pentru a deveni liderul echipei în sezonul următor, însă acest lucru depinde şi de numele coechipierul său.

Lotus a confirmat că îl va păstra pe Romain Grosjean în perspectiva sezonului 2014, o decizie influenţată semnificativ de faptul că fostul campion mondial Kimi Raikkonen a ales să plece la Ferrari.

Alan Permane, directorul operaţiunilor de cursă de la Lotus, consideră că francezul are oportunitatea de a deveni chiar liderul echipei, însă admite că acest lucru va depinde şi de numele pilotului care îi va deveni coechipier.

"Nu văd de ce nu, sincer să fiu. Evident, depinde pe cine va avea drept coechipier, de caracterul acestuia sau de numele său. Dar nu văd de ce nu. Acum este şanse lui şi se pare că profită de ea, ceea ce este foarte bine", a declarat el citat de postul de televiziune SkySports.

Permane îşi bazează optimismul pe rezultatele obţinute în ultima perioadă de Grosjean. Francezul a obţinut un podium în Germania, a terminat patru curse consecutive în puncte şi ar fi putut obţine un podium inclusiv în Singapore dacă nu ar fi avut parte de o defecţiune tehnică.

"De la Nurburgring şi Ungaria a devenit din ce în ce mai bun. A avut o zi de vineri dificilă, când am avut probleme tehnice, o zi de sâmbătă excelentă şi a furnizat rezultate. Cred că asta va fi foarte important pentru el. Ştie ce trebuie să facă. Am dat totul pentru a-i oferi două seturi de pneuri în ultima parte a calificărilor, le-a folosit şi a făcut o treabă grozavă. Iar asta este foarte important pentru Grosjean, pentru dezvoltarea lui", a adăugat el.

Via SkySports

  • DRS11, joi, 26.09.2013 09:38

    Daca vine Hulkenberg la Lotus o sa aiba rezultate mai bune decat francezul.

  • atm, duminică, 29.09.2013 11:01

    ...cel putin a redevenit un om cu capul pe umeri, de cand a devenit tata. Chit ca nu mai are scanteia aia de 'nu stiu ce" pe care o avea anul trecut, dar e un punct de plecare solid totusi. Insa leader de echipa? hm...nu stiu ce sa zic. Grosjean imi aduce intrucatva aminte de Fisichella si Trulli - piloti ce promiteau bine din postura de secund, li se mai iertau gafele ca deh, trebuiau sa invete...dar cand au facut pasul spre pilotul 1 au dat chix...sa speram ca ma-nsel.