Massa insistă că nu-l mai poate ajuta pe Alonso să câştige titlul

Publicat joi, 26.09.2013 09:54 de Daniel Popescu

Felipe Massa consideră că nu-l mai poate ajuta pe Fernando Alonso să devină campion prin prisma dominaţiei lui Sebastian Vettel şi se simte fericit după ce Ferrari a renunţat la serviciile sale.

Felipe Massa a jucat în permanenţă rolul de pilot secund la Ferrari după sosirea la echipa a lui Fernando Alonso în sezonul 2010, însă şi-a schimbat radical opinia după ce Scuderia a preferat să-l înlocuiască cu Kimi Raikkonen în 2014.

Brazilianul şi-a reiterat opinia că nu-l mai poate ajuta pe Alonso

să devină campion, întrucât Sebastian Vettel domină cu autoritate Formula 1.

"Aşa cum am mai spus, nu prea am ce să fac. Singurul ajutor pe care îl poate avea Fernando vine de la Sebastian, nu de la mine. Aceasta este situaţia. Vettel a fost cu o secundă mai rapid decât toată lumea. Ar fi câştigat cursa indiferent de situaţie. Cele mai multe echipe nu mai lucrează la monopost până la sfârşitul anului, aşa că sunt sigur că situaţia va rămâne la fel. Sunt sigur că va avea un monopost competitiv de aici până la finalul anului", a declarat el pentru publicaţia Autosport.

În plus, Massa afirmă că se simte într-o formă foarte bună după ce a aflat că nu va mai concura pentru Ferrari în sezonul următor, întrucât nu mai este sub presiunea de a obţine rezultate.

"Mă bucur foarte mult. Cursa din Singapore ar fi putut fi mai bună, dar şi mai proastă, având în vedere ce s-a întâmplat. Am avut un start fantastic, dar în primul viraj am fost blocat pe interior şi nu am putut depăşi pe nimeni, ba chiar am pierdut poziţii. Asta a fost una dintre probleme, pentru că după aceea am fost mereu în spatele cuiva pe circuit. La final, multe monoposturi se chinuiau cu pneurile, aşa că am putut reveni pe şase. După tot ce s-a întâmplat, aş spune că nu a fost atât de rău", a adăugat el. 

Via Autosport

  • GrosJan, joi, 26.09.2013 12:10

    vai ce tragediee... Ia mai concurati si voi cum trebuie

  • ferr, joi, 26.09.2013 12:36

    Deci massa da din casa, au renuntat la dezvoltarea monopostului, si se mai mira lumea de ce zboara vettel pe circuit

  • iulianimi, joi, 26.09.2013 12:50

    ce ar fi daca massa ,,s-ar,, duce la lotus si ar lua titlul cu acestia? cred ca exagerez ,dar .....nu se stie niciodata.

  • JugaruGabi, joi, 26.09.2013 12:51

    Te-ai blocat singur massulica, nu stiu ce ai cautat acolo, hamilton a fost fair-play, putea sa te blocheze ori pe tine ori pe alonso, as fi vrut sa il blocheze pe alonso obligandu-l sa vina peste tine dar nu a facut-o, este incredibil cat de fair-play a fost hamilton fata de alonso, era suficient sa ii blocheze trasa dar nu a miscat nici stanga nici dreapta fata de ferraristi, miroase a ceva intelegere intre lewis si fernando, altceva nu inteleg. Poate i-a platit vreun favor din trecut spaniolului.

  • ferr, joi, 26.09.2013 12:53

    Massa este pilot f1 care poate castiga pe merit titlul mondial la piloti

  • ayrton4ever, joi, 26.09.2013 14:23

    A luat Alonso la tilturi mondiale cu ajutorul tau... de nu are unde sa mai puna trofeele... tare ma mai distreaza tot felul de figuri ce-si dau cu parerea pe aici :)))

  • shitomb, joi, 26.09.2013 15:21

    da, alonso cu toate ca a fost cel mai ajutat pilot de f1 tot nu a luat titlul. Dar macar ASA a luat mai multe de vicecampion altfel nu le avea nici p'alea

  • moa, joi, 26.09.2013 20:32

    Alonso ajutat?Poate n-ai vazut era Schumacher.Ala pilot asistat.Irvine, Bari si Massa au muncit serios ca sa tina in spatele lor pe de-alde Hakkinen, Kimi, Couldhard samd

  • atm, duminică, 29.09.2013 10:57

    ...si Alonso a fost ajutat destul de Massa. Cedari de pozitii pe circuit, schimbat cutie de viteze (vezi Austin 2012...n-o sa uit NICIODATA faza aia, cat de penibila a putut sa fie...). Plus trenuletul Ferrari in calificari, doi ani la rand la Monza, cu Massa pe post de locomotiva. Massa a facut si el ce a putut. N-a comentat, a inghitit frumos toate mizeriile de imagine cand poate multi altii ar fi sarit de fund in sus...la un moment dat chiar ma intrebam cat mai poate sa incaseze fara sa zica nici "carc". Da, e adevarat, Schumacher a fost asistat si el zdravan de coechipieri, poat mai mult decat a reusit s-o faca Massa, cel putin prin prisma rezultatelor...insa nu a fost o chestiune de vointa din partea lui Massa - vezi Doamne c-ar fi putut face mai mult dar nu a facut-o - pur si simplu nu s-a putut masura cu rivalii lui Alonso, sa ii tina in spate. Daca nici macar Alonso nu se putea pune cu Vettel in zilele bune, atunci cu atat mai putin ar fi reusit Massa. Si, sa fiu sincer, omul are dreptate in declaratia actuala. Efectiv ce mai poate face el - chiar sa si vrea cu tot dinadinsul- sa-l ajute pe Alonso? cel mult sa-l percuteze pe Vettel in primul viraj, a la Grosjean. Altfel, nimic.