Mercedes negociaza cu Force India furnizarea motoarelor

Publicat joi, 09.10.2008 15:17 de Daniel Popescu

Mercedes-Benz si McLaren sunt in negocieri avansate cu Force India pentru o colaborare tehnica ce implica si utilizarea motoarelor germane.

Force India are in prezent un contract cu Ferrari pentru furnizarea motoarelor, contract ce este valabil si pentru 2009, insa este foarte posibil ca lucrurile sa se schimbe radical in sezonul urmator.

Potrivit unor surse aproapiate, Mercedes si McLaren negociaza cu Force India furnizarea de motoare pentru echipa lui Vijay Mallya.

In plus, intelegerea ar urmna sa cuprinda o colaborare foarte stransa si din punct de vedere tehnic. Astfel, britanicul Paul di Resta ar putea fi trimis la Force India, unde ar castiga exprienta pentru un viitor post de pilot titular la McLaren.

Un purtator de cuvant la echipei McLaren a confirmat negocierile pentru publicatia Autosport, insa sustine ca deocamdata nu s-a ajuns la nicio intelegere intre cele doua parti.

"McLaren si Mercedes-Benz sunt convinse ca echipele independente sunt de o importanta vitala pentru Formula 1 - de fapt acestea sunt pietrele de temelie pe care ciursele au fost contruite", a precizat purtatorul de cuvant.

"Prin urmare, daca suntem in masura sa cooperam cu o echipa independenta si o astfel de colaborare ar fi benefica din punct de vedere economic, vom fi pregatiti. Nimic nu este inca decis, dar suntem implicati in mai multe discutii si vom informa presa cat mai curand posibil".

Seful echipei Force India, Colin Kolles, a refuzat sa comenteze aceste speculatii. "Tot ce pot sa spun este ca vom avea un motor pentru anul viitor".