McLaren vrea un al treilea monopost pilotat de Loeb şi Rossi

Publicat miercuri, 09.06.2010 11:06 de Daniel Popescu

McLaren sprijină introducerea unui al treilea monopost care să fie pilotat de staruri precum Sebastien Loeb şi Valentino Rossi.

Propunerea iniţială a Scuderiei Ferrari ca echipele de top să utilizeze câte trei monoposturi este sprijinită inclusiv de rivalii de la McLaren Mercedes.

Chiar dacă ideea nu a mai fost discutata în ultima perioadă din cauza necesităţii de a alege un nou furnizor de pneuri şi a negocierilor privind reintroducerea sistemului KERS, McLaren este în favoarea introducerii unui al treilea monopost, însă numai dacă numărul total de echipe din Formula 1 ar fi mai mic de 10.

"Un al treilea monopost este o idee bună dacă ajungi la un număr redus de echipe. Probabil că McLaren, Red Bull, Ferrari şi Mercedes ar fi încântate, dar echipele mici ar fi dezavantajate. Cred că dacă numărul echipelor ar scădea sub 10 atunci ar fi o oportunitate fanstastica, dar anul viitor speram la 13 echipe. Cred că dacă ataşam un al treilea monopost încurajam oameni foarte competenţi din afara Formula 1 să participe, iar spectacolul ar fi interesant şi ar atrage interesul publicului", a declarat Martin Whitmarsh, şeful echipei McLaren.

Pe de altă parte, oficialul britanic este de părere că, în eventualitatea în care al treilea monopost va fi introdus, acesta ar trebui pilotat de concurenţi din alte ramuri sportive, precum sextuplul campion mondial de raliuri Sebastien Loeb sau multitplul campion mondial de MotoGP Valentino Rossi.

"Fără îndoială, Formula 1 este cea mai importantă competiţie de curse din punct de vedere tehnologic şi în privinţa liniei de piloţi. Pe lângă piloţii grozavi pe care îi avem deja ar fi fantastic pentru Sebastien Loeb, Valentino Rossi sau Jimmie Johnson (n.r - pilot în NASCAR) să participe în Formula 1. Cred că pentru ei ar fi natural să considere oportunitatea şi ar fi fantastic pentru Formula 1. Nu am niciun dubiu, aceşti piloţi sunt foarte talentaţi şi ar fi foarte competitivi în Formula 1", a adăugat Whitmarsh.

Via | Autosport

  • fan rosu, miercuri, 09.06.2010 11:15
    a 3-a masina

    Aaa, deci mai sunt si altii, nu-i doar fantezia celor de la Ferrari!

  • ctlnmihai, miercuri, 09.06.2010 12:30
    fan rosu

    Numai daca nr. de echipe ar fi mai mici.. e o diferenta mare totusi..

  • marius23mvp, miercuri, 09.06.2010 13:30
    Cine cui ii face de fapt o favoare ?

    Ce prostie ! Cand esti un Rossi sau un Loeb o gandesti de 1000 de ori pana sa faci o miscare asa radicala. Chiar si trecerea la o alta echipa poate avea implicatii catastrofale pentru o cariera ... nu mai vorbesc de trecerea la o alta disciplina sportiva. Imi amintesc de Kenny Roberts la motociclism. Ar fi putut avea o cariera fantastica - singurul duo tata-fiu care au castigat titlul la clasa regina. Cand i-a dat Suzuki material a castigat titlul in fata lui Doohan sau Criville. Dar la un moment dat in cariera a facut stanga in loc sa faca dreapta (mai exact a ramas pe loc)... si s-a scufundat. Si mai sunt exemple mult mai mari ... Schumacher de exemplu. Sau Michael Jordan. Cand ai o cariera atat de ilustra, orice decizie iti poate dauna. Iar la modul cum a formulat-o nea Whitmarş... eu daca as fi Rossi sau Loeb nici nu l-as baga in seama. Inteleg ca ar aduce un plus pentru F1, dar totusi e vorba de Rossi sau Loeb, nu simple maimutici de circ pe care le cumperi duminica din piata ca sa atragi spectatori platitori. Orice abatere de la nivelul de excelenta pe care si-au construit cariera se poate dovedi daunatoare pentru ei. Daca vii in F1 si scoti +3 secunde / tur fata de fruntasi timp de 3 curse ... nu te mai scoate nimeni din gura "expertilor".

  • ccmax, miercuri, 09.06.2010 13:39
    Al .... monopost

    In loc de spectacol ar aduce mai multa confuzie.... Ceva de genul: iar castigatorul cursei este S. Loeb....dar numai un pic.... acesta nu concureaza !?! .... Poate ca ar fi mai bine daca: 1. scurteaza cursele 2. elimina 2 sesiuni de antrenament 3. din 1 cursa lunag si plictisitoare fac 2 mai mici... 4. "Dezgheata" motoarele ... parerea mea