Ferrari a adus la Academia de Piloţi un tânăr de numai 11 ani

Publicat miercuri, 09.06.2010 11:58 de Daniel Popescu

Ferrari a anunţat că pilotul canadian Lance Stroll în vârstă de numai 11 ani a semnat un contract cu Academia de Piloţi a Scuderiei.

Scuderia Ferrari şi-a completat miercuri programul de dezvoltare a tinerelor talente cu un nou pilot. De data aceasta este vorba despre un pilot de naţionalitate canadiană în vârstă de numai 11 ani, pe numele sau Lance Stroll. Născut în 29 octombrie 1998, acesta a devenit cel mai tânăr pilot din cadrul Academiei de Piloţi Ferrari.

Stroll şi-a câştigat faima în urma celor două titluri cucerite în Campionatul Canadian de Karting, însă a obţinut şi alte trofee în competiţii similare din ţara sa. Luca Baldisserri, şeful Academiei de Piloţi Ferrari, a dezvăluit ca Stroll va concura acum atât în Canada, cât şi la Maranello.

"Suntem încântaţi să-i urăm bun venit în grupul nostru lui Lance. Este foarte tânăr, dar şi-a arătat deja talentul excepţional în karting. Îl vom urmări pas cu pas în următoarele evenimente din America de Nord şi în curând va urma cursuri la Maranello", a declarat italianul.

Ferrari a înfiinţat recent Academia de Piloţi cu scopul de a recruta piloţi care să concureze în viitorul mai mult sau mai puţin apropiat în Formula 1.

Via | Ferrari