McLaren sustine ca decizia WMSC este corecta

Publicat vineri, 27.07.2007 10:54 de Daniel Popescu

McLaren considera ca decizia luata de Consiliul Mondial al FIA joi la Paris este echilibrata si drepta.

McLaren accepta ca FIA nu a avut ca alternativa decat sa constate incalcarea articolului 151c din Codul Sportiv International ca urmare a faptului ca un angjat al sau a fost in posesia unor documente confidentiale, fara ca McLaren sa cunoasca aceste lucruri. McLaren este incantata ca WMSC a determinat ca informatiile nu au fost utilizate si, in consecinta, nu a dictat nicio sanctiune asupra echipei. McLaren va continua sa lupte in cel mai spectaculos campionat de Formula 1 din ultimii ani. Seful echipei McLaren, Ron Dennis, a declarat:

"Ultimele 24 de ore au fost foarte interesante si dorim sa multumim sponsorilor nostri pentru suportul acordat. McLaren doreste sa isi reafirme angajamentul in ceea ce priveste onestitatea si integritatea. Acum, McLaren doreste sa castige campionatul mondial".

Liderul clasamentului general, Lewis Hamilton, admite ca este bucuros ca totul s-a terminat cu bine pentru echipa sa. "Desi este primul meu sezon in Formula 1, cunosc si apreciez angajamentul oamenilor de la McLaren. Sunt bucuros de decizia luata astazi si abia astept restul sezonului".

La randul sau, actualul campion mondial, Fernando Alonso, sustine ca acum se poate concentra pe castigarea campionatului. "Fac parte din echipa de cateva luni si stiu cat de importanta este aceasta decizie pentru toata lumea. Ne asteapta o a doua jumatate de sezon foarte interesanta si vom continua lupta in ambele campionate".

  • a_rotar, vineri, 27.07.2007 12:06
    Huooo McLaren

    HOTII !!! Logic ca o sa sustina mereu ca nu or folosit informatiile ... sa fim seriosi ... is niste HOTI care ajung pe primul loc prin HOTIE ... lasa ca ii ajunge Ferrari ... si ii bate la "fundulet" !!!

  • vonghitza, vineri, 27.07.2007 13:31
    esti prost a_rotar

    stiu ca iti e greu sa admiti superioritatea McLaren, dar ai macar demnitatea de a nu da cu noroi in adversari. sau esti fan Schumi si ai luat de la el si nesportivitatea ?

  • Dacian, vineri, 27.07.2007 13:40
    @ vonghitza

    Lasa-l in pace, nu vezi ca e sarac cu duhul! Lui i se pare corect ca Massa sa dea cu masina in Alonso, asa fac cei de la Ferrari cind vad ca cineva ii depaseste sau atunci cind nu se pot tine de ei! Vina lui Massa se vede si din fundul lumii si nu a luat nimeni nici o masura. Acum tot ei striga din gura mare.

  • hakkinen, vineri, 27.07.2007 13:48
    Ce sa furi de la ferrari.....prostia?

    FIA nu i-a putut acuza pe McLaren de folosirea informatiilor pt ca nu apare in componenta masinii nici un element care ar putea semana cu cele de la ferrari.....cand vezi ca ce ai tu este mai bun,il inlocuiesti cu ceva mai prost?nu cred ! ferrari fac scandal degeaba

  • alecstm, vineri, 27.07.2007 14:09
    documente

    documentele astea erau destinate echipei Honda de anu viitor. Cei doi au schimbat informatii (si de la McLaren si de la Ferrari). Cei doi (acum nu imi vine in minte numele lor) "spionii" erau pe cale de a semna un contract cu Honda pt. a face o super masina.

  • pchis, vineri, 27.07.2007 14:52
    ce de aiureli pe aici

    Mama ce de aiureli pe aici. Imi place ca toata lumea e experta in Formula 1 si o reduce la un joc copilaresc de "Bruce Lee il bate pe Van Damme". Mai ho, expertilor! Ce le stiti voi pe toate ca in documentele alea erau kestii cu care McLaren "nici asa nu aveau ce sa faca" pentru ca "masina Ferrari era si asa mai proasta". AM VAZUT ASTA cand a inghitit in sec Alonso si in Franta si in UK pentru ca NU A AVUT CUM SA LE FACA FATA celor de la Ferrari! Let's get serious. Alonso a avut noroc in cursa asta. La fel cum a avut noroc si in Spania ca a abandonat Kimi si in Monte Carlo. Lasati comentariile aste de experti ca poate vin eu imediat cu "BMW care-i bate si pe al tau si pe al lui" :D. GROW UP PEOPLE! Ambele echipe sunt de nota 10! Au scos niste masini foarte bune pentru 2007. E un campionat foarte disputat, cu 4 PILOTI CARE SE BAT LA TITLU, si voi va certati care "echipa e mai tare decat cealalta". BUCURATI-VA DE SPECTACOL, DE CURSE, DE RASTURNARI DE SITUATII! E normal ce au facut Ferrari (au acuzat de folosirea documentelor - NU PENTRU CA AR FI MASINILE COPIATE ... NIMENI NU E ATAT DE PROST cat credeti voi), ce a facut McLaren (si-a sustinut nevinovatia) si ce a facut FIA (nu a ormorat un campionat foarte disputat! Sper din tot sufletul ca multi ani de acum inainte sa fie la fel de competitivi si FERRARI si MCLAREN si daca s-ar putea si BMW, si RENAULT si WILLIAMS, pentru ca doar asa vom avea campionate disputate si interesante. Go KIMI!

  • billy, vineri, 27.07.2007 16:05
    hakkinen

    de la Ferrari nu poti fura prostia. de la tine e de dat si la altii dupa cum se vede

  • billy, vineri, 27.07.2007 16:06
    vonghitza si Dacian

    habar n-aveti la ce ar putea folosi datele respective. Am explicat la o alta stire, daca va duce capul, cititi de vreo cateva ori, poate pricepeti ceva. Putin probabil.

  • vonghitza, vineri, 27.07.2007 20:12
    @billy

    draga billy, daca eu am probleme de perceptie, atunci la tine e si mai grav. ai probleme cu cititul. spune te rog unde ai citit tu ceva in care eu fac referire la date ?

  • vonghitza, vineri, 27.07.2007 20:17
    @billy

    alta data cand iti mai vine sa ma jignesti, te rog sa ai in vedere ca e foarte posibil sa nu ai scoala nici cat am avut eu vacanta.