Ferrari reactioneaza la decizia WMSC

Publicat vineri, 27.07.2007 10:34 de Daniel Popescu

Dupa comunicarea deciziei World Motor Sport Council cu privire la echipa McLaren, Ferrari a dat un comunicat de presa in care comenteaza hotararea luata la Paris de membrii Consiliului.

"Vodafone McLaren Mercedes a fost gasita vinovata de incalcarea articolului 151c din Codul Sportiv International.

Totusi, Consiliul Mondial a decis ca, in lipsa unor dovezi care sa ateste ca informatiile confidentiale au fost folosite la monoposturile cu care concureaza in acest sezon, nu poate impune nicio sanctiune echipei McLaren.

Ferrari considera ca McLaren a fost gasita vinovata de WMSC. In aceste conditii, este de neinteles de ce incalcarea unui principiu fundamental al sportului nu are ca efect aplicarea unei sanctiuni. Decizia de astazi promoveaza comportamentul nesportiv in Formula 1 si creeaza un precedent serios.

Decizia WMSC inseamna ca posesia si folosirea informatiilor confidentiale procurate printr-o metoda ilicita pe parcursul mai multor luni reprezinta incalcari ale legii care nu sunt pedepsite. S-a descoperit intamplator ca McLaren este in posesia unor astfel de informatii, iar echipa va continua sa beneficieze de ele. Aceste lucruri sunt cu atat mai importante cu cat in Formula 1 micile detalii fac diferenta.

Ferrari considera ca acesta decizie afecteaza credibilitatea sportului. Ferrari va continua procedurile legale aflate in derulare in Italia si Anglia".

  • a_rotar, vineri, 27.07.2007 12:03
    Ferrari

    Sincer sunt surprins ... daca McLaren detine documente ... clar le-a folosit ... aia is prosti sau ce ??? In F1 daca poti sa modifici 5% din masina sa iti aduca un castig in timp de 1% peste altcineva ... te-ai scos ... Sincer trebuie penalizati ... iar despre federatie ... sunt super dezamagit ... asa ceva ... ii ca si cum ai spune: "A-ti furat documente ... nu le-ati folosit = nu le-ati furat = nu sunteti hoti" ... Mai pe scurt ... degeaba sunte-ti hoti daca nu va si folositi de bunurile furate ... Din cate stiu eu legile omenirii pedepsesc si pe hoti ... de ce nu sunt pedepsiti HOTII ???

  • cossandu, vineri, 27.07.2007 12:14
    dreptate

    Deaia ca asa vrea bufnita de Bernie Ecclestone. Este coruptie in F1 mai mare ca la noi in politica ... Oriunde complicitatea si tentativa este la fel de grava ca si fapta. Faptul ca protejezi complicele te face la fel de vinovat ca si el ... Exemplu: Daca la un examen profesorul te prinde cu fituicile in banca, ce credeti, ar trebui sa va dea afara din examen, sau sa te intrebe frumos, "Asa-i ca nu ai copiat ?"

  • mihnea, vineri, 27.07.2007 12:37
    incorectitudine

    e cam si cum un om omoara pe altul, instanta il gaseste vinovat, dar nu ii da nici o pedeapsa pentru ca la un moment dat victima ar fi murit oricum

  • cossandu, vineri, 27.07.2007 12:52
    parere

    Eu daca as fi in locul la Ferrari, in semn de protest pana la sfarsitul sezonului nu as mai paticipa la nici o cursa. Sa vad cine s-ar mai uita atunci la F1 ... Oricum la o faza deasta, is convins ca si-ar face publicitate mai mare decat dca castiga campionatul mondial anul asta (oricum au sanse mici sa castige)

  • Dacian, vineri, 27.07.2007 13:09
    da, ar fi bine

    ar fi super bine ca ferrari sa se retraga iar cei care o au selectata in F1Champ sa nu poata sa o schimbe. De fapt care e problema voastra? Faptul ca nu a fost depunctata McLaren ca sa puteti cistiga voi cu Ferrari-urile voastre! Ca pe pista o sa vedeti mult si bine cum arata McLaren din spate, poate va inspira un pic. Cel putin atunci nu o sa va poata nimeni acuza ca ati copiat spatele McLarenului, aveti o scuza obiectiva!

  • cossandu, vineri, 27.07.2007 13:15
    @Dacian

    Te invit sa vi si cu argumente la afrimatiile care le faci, daca poti.

  • Dorin, vineri, 27.07.2007 13:17
    @ cossandu

    Ca tot vorbesti de examen: daca ai pune mina pe lucrarea contracandidatului tau (sa zicem ca el a lasat-o pe masuta ta) si cind ai vedea cit e de prosta ca nici nu se merita sa copiezi ceva din ea ti se pare normal sa fi pedepsit tu? Asta s-a intimplat si cu McLaren: i-a bufnit risul cind au vazut cit de naspa e Ferrari si si-au vazut de treaba lor. De ce sa fie pedepsiti?

  • hakkinen, vineri, 27.07.2007 13:43
    @Dorin

    Corect Dorin,ai mare dreptate ! FIA nu a gasit nici un element asemanator la masina McLaren cu cele de la ferrari,deci nu a putut dovedi folosirea documentelor. Pare foarte clar,doar subiectivismul multora de pe aici s-ar fi bucurat sa fie depunctata echipa cea mai buna.

  • KKK, vineri, 27.07.2007 14:02
    Ferrari

    Trebuie ridicat un monument pentru Ferrari pentru cinste si onestitate nu au spionat nu au copiat nu au folosit niciodata nimic de la altii. Vodafone McLaren Mercedes la ce a folosit (daca a folosit (nu ma bag ca nu sunt nici procuror nici judecator)) a folosit sa denunte podeau flexibila. In fine cinstitii de Ferrari nu au folosit niciodata elemente deformabile la masina nuuuuuuuuuuuuuuu doar piese conforme si conform standardelor. Penibil aatata hau hau si boceala de milogi din partea fanilor Ferrari sau mai bine zis MILOGU S.A. . Apropo echipe favorite am Williams si Defunctul Jordan asa ca......

  • vonghita, vineri, 27.07.2007 14:06
    pt ferrari

    eu zic ca mai bine isi face ferrari propriul campionat, propriile reguli doar cu masinile lor si asa scapa si de nedreptatile vietii si le si creste considerabil sansa de a fi campioni la constructori. ba chiar pot decide si campionul mondial ..... mama ce de avantaje ar avea !!!! pe ce adresa sa le trimit ideea ?

  • cossandu, vineri, 27.07.2007 14:09
    @vonghita

    cauta pe www.google.com

  • marlboro, vineri, 27.07.2007 14:13
    trist!

    Ce a ajuns si Formula 1? O lupta intre fanii unor echipe/constructori! Imi amintesc acum 17 ani, cand am vazut prima oara F1 la televizor! Poate multi dintre voi se bat pe Ferrari-McLaren, pentru ca n-ati apucat cum era un F1 inainte. Acum 17 ani nimeni nu vorbea de echipe, de manageri, de podele flexibile, etc.. Toata lumea privea cu gura cascata lupta dintre Senna, Prost si Mansell. Acum, in anul 2007, pilotii nu mai au imaginatie, au devenit o componenta a masinii. In zilele noastre nu mai poti avea un Jick Villeneuve care sa termine curse pe 3 roti! Este epoca defectiunilor tehnice, pilotii si-au pierdut inventivitatea! Sincer sunt deacord cu decizia FIA, lucruri de genu acesta ar putea fi gasite si la Ferrari, spionajul indistrial exista in orige arie de activitate... si spun asta fiind un fan Ferrari si mai ales un mare fan Raikkonen- care mi se pare cam ultimul pilot romantic!

  • vonghitza, vineri, 27.07.2007 14:14
    cossandu

    scuze cossandu, cred ca am fost prea subtil pt tine.

  • cossandu, vineri, 27.07.2007 14:19
    scuze

    avem pareri diferite, atata timp cat fiecare isi sustine parerea prin argumente de bun simt mi se pare OK, daca v-am suparat imi cer scuze

  • cossandu, vineri, 27.07.2007 14:23
    @marlboro

    Poate tocmai datorita regulilor FIA "pilotii nu mai au imaginatie, au devenit o componenta a masinii".

  • pchis, vineri, 27.07.2007 14:32
    de bagat in seama

    @Dorin ... te-as vedea eu cu ti-ar pica sa investesti niste milioane de euro in cercetari si dupa aceea sa te trezesti ca cei din concurenta le au deja ... FURATE DE LA TINE ... si pe deasupra ... te mai si acuza ca cercetarile tale sunt neregulamentare. @KKK - FYI: regulamentul nu spunea nicaieri ca piesele respective ar intra in contradictie cu el. Abia dupa aceea s-a modificat regulamentul. @marlboro - daca cei din echipele de Formula 1 ar gandi ca tine, Raikkonen s-ar duela cu Alonso acum probabil in masini de strada ... eu inteleg ca pilotii trebuie sa aiba talent ... dar e FORMULA 1, nu un campionat de turisme, SI TOCMAI DE ACEEA E FORMULA 1 PENTRU CA FOLOSESTE O TEHNOLOGIE AVANSATA! Poate n-ai observat, dar rezultatele cercetarilor echipelor de formula 1 se aplica in multe domenii si dau rezultate foarte satisfacatoare. Si eu am fost fan Villeneuve ... insa parca n-a mai fost asa un pilot de extraordinar cand a ajuns la BAR, nu? Orice pilot e foarte bun daca are si o masina buna. By the way ... cate curse a castigat Senna folosind o masina care sa fie in campionatul constructorilor pe ultimele locuri? Cate curse a termina Senna cand a avut defectiuni tehnice la masina? Degeaba zici tu de inventivitatea pilotilor daca masina li se strica ... DE ACEEA SUNT PILOTI SI NU ALERGATORI! I-ai vazut vreodata pe SENNA PROST SI MANSELL sa concureze fara masini?

  • x si o, vineri, 27.07.2007 14:42
    Nu-l bagati in seama

    vad cav te dai mare destept pe aici mai "pchis" raspunzi tu la toata lumea, iti dai tu cu parerea, ce? esti administrator pe automarket??? si vizavi de epoca Senna - Prost - atunci nu contau masinile atat de mult ca azi... daca Hamilton iese campion mondial eu nu ma mai uit la F1 niciodata.. e bun omu dar nu are inca stofa - masina il tine acolo sus. Daca fugea pe un Renault n-ar fi luat niciun podium pana acum! si daca e confruntare intre masini, atunci nu mai este Sport- NU mai este Sport este altceva!

  • cossandu, vineri, 27.07.2007 14:46
    @ x si o

    poate esti tu administrator pe automarket si ii iei dreptul la pchis s isi spuna parerea

  • jano_rajmond, vineri, 27.07.2007 14:50
    @Dacian si Hakkinen

    Hakkinen: intr-adevar daca gasesti o lucrare f proasta pe banca nu o copiez... dar iti dai seama ce sa NU scrii... la fel si la McLaren... poate nu au folosit elemente din schitele Ferrari... dar macar au aflat sa o ia pe alt drum... si asta tot ajutor este... Dacian: Nu protestam pt ca avem in echipa Ferrari si vrem sa ne adunam pucnte... pt ca SI NOI stim cum se schimba echipa si putem sa dam 2 clickuri sa putem McLaren in loc de Ferrari daca vine vorba sa adunam puncte... asa ca nu ai inteles nimic. Pur si simplu faptul ca McLaren se afla in posesia documentelor chiar daca nu le-a folosit ar trebui pedepsit. Daca jefuiesti o banca, furi 1 milion de dolari... dar nu cheltui niciun cent pana te prinde politia... asta nu inseamna ca esti lasat liber... cat tot primesti ani grei pt furt!!!

  • vonghitza, vineri, 27.07.2007 14:51
    insignifiant

    eu zic ca ar fi bine ca cei de la adidas si nike sa puna ceva motoare la incaltamintea alergatorilor, ce naiba, suntem in mileniul 3 !!! daca tot au asemenea tehnica in F1, de ce nu fac masinile teleghidate, da-i naibi de piloti, sa-si caute o meserie adevarata. pchis, ti-a spus cineva pana acum ca sportul e pt oameni ?

  • Dacian, vineri, 27.07.2007 14:55
    @ jano_rajmond

    Daca tu primesti o suma de dolari de la un directoras de banca inseamna ca ai jefuit banca respectiva? Nu cred.

  • pchis, vineri, 27.07.2007 14:56
    @vonghitza

    Da .. atletismul este ... dar de ce crezi ca-i spune Formulei 1 "REGINA SPORTURILOR CU MOTOR" ? Pentru ca pilotii ai motoare in buzunar? :)

  • pchis, vineri, 27.07.2007 15:01
    erata @vonghitza : Mea culpa

    "pilotii AU motoare" (scuze pentru greseala de scriere). @ x si o ... nu dau nici un raspuns nimanui - fiecare are dreptul la opinia sa ... doar am pus acele "@nume_persoana" ca sa se faca legatura cu ce s-a scris inainte. Doar e forum nu?

  • vonghitza, vineri, 27.07.2007 15:01
    mda

    dupa cum ai spus este "REGINA SPORTURILOR CU MOTOR" nu a "sportului motoarelor". crede-ma, sportul este pt oameni nu pt motoare. ele au doar rolul de a ne ajuta, nu de a ne inlocui.

  • pchis, vineri, 27.07.2007 15:07
    sporturi cu motor

    vonghitza ... si pentru tine care e diferenta intre Formula 1 si campionatele de raliu? Ambele sunt sporturi cu motor ... in ambele motoarele ii ajuta pe piloti ... de ce sunt sporturi diferite?

  • vonghitza, vineri, 27.07.2007 15:07
    @pchis

    ca sa nu uit, ai auzit de un clasament al masinilor?

  • cossandu, vineri, 27.07.2007 15:08
    ce vremuri ...

    .... ce nu as da sa vad pilotii de F1 toti cu bataturi in palma de la schimbatoarele de viteze

  • pchis, vineri, 27.07.2007 15:11
    clasament al masinilor

    da, vonghitza, am auzit ... CLASAMENTUL CONSTRUCTORILOR ... sau am inteles eu gresit, constructorii construiesc piloti?

  • vonghitza, vineri, 27.07.2007 15:15
    asta e

    ma pchis, hai sa-ti explic, ca esti tare greu de cap. sunt doua clasamente :piloti (care e oameni) si constructori de masini(care e tot oameni). ai vazut sa se duca masina si sa ia cupa pe podium? tu chiar nu pricepi sau iti place sa te contrazici? @cossandu tu cred ca ai fi instare sa cauti si in palmele sahistilor bataturi, de la mutat piesele.

  • pchis, vineri, 27.07.2007 15:31
    sau poate nu e asta

    domnu vonghitza (sau MA ... cum vad ca iti place tie sa te exprimi ... ma rog ... mai greu cu respectul la unii)... eu ti-am inteles punctul de vedere ... e normal ca nu se construiesc motoarele de catre motoare ... insa ce nu vrei tu sa intelegi e ca DESPRE ASTA E SPORTUL ... despre motoare puternice si masini performante ... despre ECHIPE care construiesc toate astea si despre piloti care LE CONDUC ... e un sport CU MOTOR, spre deosebire de alte sporturi FARA MOTOR ... CARACTERISTICA principala a acestui sport este MASINA si nu PILOTUL (desi au cam aproape aceeasi importanta).Daca nu-ti place ca motorul are atata importanta ... URMARESTE DOMN'LE ALT SPORT ... tenis, fotbal, sau ce vrei tu. Daca iti place FORMULA 1, atunci obisnuieste-te ca niciodata nu va castiga DOAR PILOTUL (daca era asa, KIMI era campion modial in 2005 :) ). Sper ca de data asta m-ai inteles si tu pe mine. Nu are rost sa ne certam pe forum ca avem si altceva mai bun de facut. Asta era ceea ce vroiam eu sa explic prin posturile mele. NU E NEVOIE sa-mi explici mie cum e cu clasamentele in Formula 1, pentru ca stiu foarte bine. SPORTUL este intr-adevar PENTRU OAMENI ... insa nu inseamna DOAR OAMENI! Si apropos ... @cossandu era ironic ... pacat ca nu te-ai prins :D (vezi un anumit Miki - nu MOUSE - ci ALEXANDRESCU).

  • vonghitza, vineri, 27.07.2007 15:40
    ai dreptate

    da, ai dreptate, scuza-ma ca nu te-am inteles de la inceput. asa e, e o competitie a motoarelor, nu un sport cu motor. pacat ca stia schimba motoarele la fiecare cursa, mai bine ar schimba pilotii. si mai am o nelamurire de ce nu premiaza masinile ? cred ca nici cei de la FIA nu au inteles inca ca o competitie a motoarelor. cat despre ironii, stai calm, nu doar ca le pricep, dar stiu sa le si raspund. scuze pt polemina. o zi buna

  • pchis, vineri, 27.07.2007 15:46
    si tu

    Ok .. .vad ca la amandoi ne place sa avem dreptate :). O zi buna iti doresc si tie.

  • Andrei, vineri, 27.07.2007 18:57
    Ferrari

    CEA MAI MARE TAMPENIE PE CARE AM AUZITO SA NU PEDEPSEASCA ECHIPA.CINE E PROST SA NU FOLOSEASCA DOCUMENTELE DE LA FERRARI???.sUNT CONVINS CA AU FOLOSIT DOCUMENTELE DEOARECE MASINA MECLARAN ACU UN AN NU PUTEA TERMINA NICI O CURSA SI PESTE NOAPTE E MAI FIABILA DECAT FERRARI DECI E CLAR CA DEZAVANTAJELE MASINII FERRARI SUNT ACUMA AVANTAJE PT MECLARAN.CEI DE LA MECLARAN STIU CUM FUNCTIONEAZA LA PERFECTIE MASINA FERRARI,ASA CA BAG MANA IN FOC CA MASINA MECLARAN E COPIE FIDELA DUPA FERRARI.AU TRISAT SI TREBUIE PEDEPSITI DAR SE PARE CA SIO JUSTITIA LA EI E LA FEL DE PROASTA CA ANOASTRA.SIUNT ALATURI DE FERARRI SI PAREREA MEA E CA HEMOGENIA FERRARI A LUAT SFARSIT DEOARECE TOT TIMPUL LI SE PUNE PIEDICI.CUM DE TIMP DE 7 ANI AU DOMINAT CAMPIONATUL SI DEODATA NU AU MAI REUSTIT?.RASPUNSUL ESTE CA AU FOST INPIEDICATI SI MAIFIA DIN F1 ESTE MARE

  • vonghitza, vineri, 27.07.2007 20:02
    @andrei

    iar tu ai scris cea mai mare tampenie pe care am citito.

  • f1sch, vineri, 27.07.2007 23:59
    ....

    bai fratilor, e normal k nu e ok ce li s-a intamplat celor de la ferrari.cum adica sa nu ia nici o penalizare mclaren??:O. hai sa fim seriosi...chiar sunteti atat de naivi sa credeti ca mclaren nu a tinut cont de schitele ferrari atunci cand au construit masina??sau credeti k decat coulghan a stiut de acele documente? dak e cineva care crede asta inseamna ca e naiv rau.ar insemna sa fie fraieri aia d al mclaren si clar nu sunt. e ca si cum i-ai da unui copil o ciocolata si el ar pastra-o in loc sa o manance...e inadmisibil asa ceva. si pt cel care a zis k mclaren nu a avut ce copia de la ferrari...se insala. la cum aratau timpii din testele din iarna si dupa prima cursa a sezonului clar ferrari era peste mclaren. va dati seama dak ecartul crestea? era iar un sezon k cel din 2004. deci, intreb din nou chiar credeti k mclaren nu a avut ce lua din schitele celor de la ferrari?

  • calin, vineri, 14.09.2007 15:17
    Final

    Ma intreb ce ar zice unii dintre cei care au luat apararea McLaren despre decizia de ieri a WMSC? Eu unul sunt convins ca au primit ce au meritat, dar imi pare rau ca s-a ajuns la asa ceva.