McLaren sprijina campania FIA anti-rasism

Publicat miercuri, 13.02.2008 17:42 de Daniel Popescu

McLaren Mercedes este prima echipa care si-a anuntat sprijinul pentru campania anti-rasism pe care FIA o va lansa in acest an.

FIA a cerut turor pilotilor si echipelor sa sustina campania "Racing Against Racism", initiata de forul mondial in urma insultelor rasiste primite de Lewis Hamilton in timpul testelor de la Barcelona din aceasta luna.

"Impreuna cu autoritatile spaniole, cu organizatorii circuitului de la Barcelona si cu vasta majoritate a spaniolilor, aplaudam decizia FIA de a lansa o campanie anti-rasism in sporturile cu motor si vom spriji aceasta initiativa", a declarat un purtator de cuvant al echipei McLaren.

"Speram ca comportamentul rasist a unor asa-zisi fani ai Formulei 1 de la Barcelona a fost un incident izolat care nu se va repeta nicaieri. McLaren Mercedes a testat pe circuitele din Spania mult timp si intreaga echipa priveste Spania si poporul spaniol cu multa afectiune, inclusiv Lewis Hamilton".

  • kkk, joi, 14.02.2008 10:18
    Rasism

    Deci s-a stabilit NU MAI ESTE VOIE SA HUIDUIM CA DEVENIM RASISTI? Saracii oprimati si amarati trebuia sa le faca Ferrari masina pentru anu asta sa fie si ei doar victime ale rasismului.LOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLL!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • iceman, joi, 14.02.2008 11:16
    IQ

    Lupta impotriva rasismului a inceput in sport mai demult. Noi o simtim in F1 abia acum deoarece Hamilton este primul pilot de culoare. Important este sa iubim sportul, o echipa si nu culoarea pielii.