McLaren nu se teme de fiabilitatea motorului

Publicat marţi, 21.10.2008 19:07 de Daniel Popescu

CEO-ul McLaren, Martin Whitmarsh, este increzator ca sansele lui Lewis Hamilton de a deveni campion mondial nu vor fi afectate de fiabilitatea motorului.

Hamilton va folosi in Marele Premiu al Braziliei acelasi motor ca si in China.

Desi pilotul britanic nu a folosit inca "jokerul" disponibil pentru inlocuirea prematura a motorului inainte de termenul de doua curse, aceasta regula nu se aplica si pentru ultima cursa a sezonului.

Astfel, in cazul in care motorul lui Hamilton va ceda inainte de cursa, el va fi penalizat cu 10 pozitii pe grila de start. In schimb, rivalii de la Ferrari vor utiliza motoare noi pentru ultima cursa a sezonului.

Desi din acest punct de vedere Scuderia ar putea fi in avantaj, CEO-ul McLaren, Martin Whitmarsh, este increzator ca unitatea lui Hamilton va rezista pana in ultimul tur al MP al Braziliei.

"Bineinteles, suntem constienti ca titlul mondial ar putea fi castigat sau pierdut de o problema mecanica", a precizat el. "Prin urmare, am facut toate eforturile pentru a minimaliza aceasta posibilitate. De exemplu, am redus turatia motorului in China pentru a-l proteja in perspectiva cursei din Brazilia".

In ceea ce priveste cutiile de viteze, acestea trebuie rualte in patru Mari Premii consecutive. Hamilton va concura cu aceeasi cutie de viteze pentru a treia consecutiv, in timp ce Kovalainen va folosi o unitate complet noua.

Avand in vedere avansul de 7 puncte in fata lui Massa, Whitmarsh spune ca McLaren nu isi va asuma riscuri inutile pe parcursul cursei de la Interlagos. "Ne putem permite sa fim mai conservatori decat de obicei in privinta lui Hamilton, dar inca fortam pentru castigarea campionatului constructorilor. Mai sunt 18 puncte disponibile in Brazilia si nu vad niciun motiv pentru care sa nu avem aceeasi forma ca si in China si sa reusim un un-doi in Brazilia".

  • iorgas, marţi, 21.10.2008 19:49
    mclaren -un-doi in Brazilia - ha,ha,ha

    mc laren 1-2 niciodata, cu toate ca motorul lui lewis grenadierul are motorul modificat la unitatea centrala - KUBICA e CAMPIONUL de drept al acestui campionat

  • 0313, marţi, 21.10.2008 21:02
    Ptr iorgas

    Mai baiatule Lewis castiga titlu si daca stai tu in cap,partea cu motoru adevarul e ca ii mai bun decat motorul ferrari,accepta realitatea

  • cobra, miercuri, 22.10.2008 11:49
    ca bine zice

    CEO-ul McLaren, Martin Whitmarsh, este increzator ca unitatea lui Hamilton va rezista pana in ultimul tur al MP al Braziliei..............chiar seful mclaren spune ca motorul mac mac laren va crapa in ultimul tur :)

  • 0313, miercuri, 22.10.2008 13:39
    mc laren

    O sa va crape voua capu de invidie dupa cursa din brazilia.