McLaren: "Noua masina este mai rapida decat MP4-22"

Publicat luni, 07.01.2008 16:26 de Daniel Popescu

Noul monopost McLaren MP4-23 este deja mai rapid decat masina de anul trecut, a precizat CEO-ul Martin Whitmarsh in timpul lansarii ce a avut loc luni la Stuttgart.

McLaren a prezentat presei masina cu care spera sa lupte pentru titlu dupa un sezon dificil, in care au fost exclusi din campionatul constructorilor ca urmare a scandalului de spionaj. Insa Whitmarsh este optimist in privinta sanselor echipei McLaren in sezonul urmator, sustinand ca noua masina este deja mai rapida.

"Toata lumea de la centrul tehnologic Mercedes a muncit incredibil de mult pentru a produce aceasta masina, despre care stim ca este mai rapida decat cea care a concurat in Brazilia", a declarat Whitmarsh. "Trebuie sa testam doua masini in aceasta saptamana. Este un efort teribil sa terminam a doua masina. Pana la inceperea noului sezon vom continua sa dezvoltam pachetul, multe componente vor evolua si se vor schimba si mai multe vor fi adaugate masinii inainte de inceperea sezonului.

Suntem incredintati ca putem castiga. Stim cat de important este asta pentru Vodafone si Mercedes. Toata lumea asteapta cu nerabdare noua linie de piloti. Va fi un sezon extraordinar. Speram sa fim in masura sa castigam curse".

  • billy, luni, 07.01.2008 18:42
    dooh

    "noua masina e mai rapida..." asta crede ca oricine nu e implicat in F1 are varza acra in loc de creier. Sunt sigur ca masinile concurentei sunt mai lente decat ce aveau anul trecut si prin asta McLaren deja isi dovedeste superioritatea. Ce declaratie tampita din partea unui om ce se presupune ca ar avea mai multi neuroni decat o blonda

  • rahatule, luni, 07.01.2008 19:44
    .

    Te-ai aruncat ca fata mare la maritat, fara sa gandesti! Prietene cred ca tu ai minte cat o bloda beata, sau mai bine zis cred ca n-ai un neuron! A declarat ca e mai rapida si asa o fi. O masina noua trebuie sa treaca printr-o gramada de teste si transmormari pana sa fie pusa la punct. Mc Laren e deja rapida!

  • eddy, luni, 07.01.2008 20:40
    @billy

    Da-mi voie sa te intreb ceva, billy-boy. Stii sa citesti? Pt ca deja in titlul articolului este specificat ca monopostul MP4-23 e mai rapid ca MP4-22, adica masina de anul trecut. Nimeni nu a vorbit de masinile concurentei, blondo! Fa bine deci si beleste-ti mai bine ochii cand citesti articolele sa nu ajungi de rasul lumii prin comentariile pe care le postezi.

  • Obiectiv, luni, 07.01.2008 20:56
    Sa nu va gripati!

    Oricine isi prezinta marfa are numai cuvinte de lauda la adresa ei, chiar daca nu e chiar asa.Asta ramane de vazut in sezonul urmator! Nu va ambalati c-o sa va gripati!!!

  • donci, luni, 07.01.2008 21:10
    suparati?

    nu mai fiti atat de suparati unul pe altul o fi masina mai buna ca cea de anul trecut dar va fi condusa de doi incepatori! nu uitati ca nici hamilton nici kovalainen nu au o istorie in f1.

  • eddy, luni, 07.01.2008 21:13
    @obiectiv

    Asa cum si tu te prezinti cu un comentariu bine compus dar de fapt poti fi chiar analfabet? Atata timp cat omul isi prezinta "marfa", fara a-i baga in seama pe adversari, de ce acestia se dau in petec sa-i raspunda? Iti spun eu de ce. DE FRICA!

  • sil, luni, 07.01.2008 22:15
    chu

    Mircea....dormi? Uite ce scriu astia!!!

  • MP, luni, 07.01.2008 22:51
    MP4/23

    desi nu sunt un fan Mc Laren trebuie sa recunosc ca la prima vedere MP 4/23 arata mai bine decat F2008 ......... cel putin dpv al apasarii eleron spate este mult peste F2008, desi Ferrari are un mic plus la eleron Fata .... ramane ve vazut fiabilitatea si comportarea lor

  • Mircea, luni, 07.01.2008 23:04
    @sil

    Nu dorm, dar se pare ca spiritele ies la iveala pe drumul dinspre redactie spre casa :) Am potolit cateva exprimari pacatoase, dar opiniile sunt opinii, nu ai ce sa le faci. Hai ai nostri!

  • billy, luni, 07.01.2008 23:38
    @ eddy si @rahatule

    interesante specimene sunteti. Mamiferele pot supravietui prin fotosinteza? hmmm...nu stiam, dar voi se pare ca rescrieti bazele stiintei. Sunteti un exemplu extraordinar de cum se poate posta pe net fara a avea nevoie de creier. Ma legam de declaratia stupida "...stim ca este mai rapida decat cea care a concurat in Brazilia". O astfel de declaratie e pe cat de inutila pe atat de ieftina. La ce s-ar astepta lumea de la o masina nou gandita/lansata indiferent de echipa care o face? Sa fie una mai proasta decat cea de anul trecut? Daca ar fi asa mai bine ar folosi-o pe aia. Are cineva vreo indoiala ca toate masinile lansate de cei din top5 constructori pe anul trecut sunt mai rapide decat masinile cu care ei au terminat sezonul?? Da, ar exista si posibilitatea asta, daca i-ai avea pe "eddy" si "rahatule" de designeri/ingineri.

  • eddy, marţi, 08.01.2008 02:03
    @billy

    Ce blonda destepta ai devenit dupa ce ai rasfoit putin cei 3 neuroni pe care ii ai in creier! Tu de unde stii ca nu va fi mai rapid monopostul MP4-23 fata de cel de anul trecut? Esti cumva clarvazator? Sau te deranjeaza ca Ferrari nu a declarat nimic despre noul monopost in afara de faptul ca va suferi modificari pana la cursa de la Melbourne? Vezi-ti de varza ta acra pe care o ai in creier pe langa cei 3 neuroni si nu mai posta comentarii despre un om care macar se ocupa cu ceva serios, nu ca tine, blondo.

  • billy, marţi, 08.01.2008 15:19
    @eddy

    Nu e nici o indoiala in capul oricarui om normal de pe pamantul asta ca MP4-23 e mai rapida decat MP4-22. La fel cum si F2008 e mai rapida decat F2007 .. la fel cum si F.08 va fi mai rapid decat F.07. Ar fi culmea sa nu fie asa, insa sa te bati cu pumnul in piept pentru asta mi se pare de-o prostie rara. Si tu continui mai departe sa-ti areti limitarea raspunzand la niste fraze clare cu niste balbaieli acuzatoare. Vai si-amar...

  • billy, marţi, 08.01.2008 15:22
    a, and BTW

    nu ma ingrijoreaza cu NIMIC Ferrari, ei tac si fac in fiecare an. McLaren si Renault de obicei ameninta cu lupte pentru titluri (vezi Renault anul trecut si McLaren de la Mikka incoace), amenintari care se inneaca in penibilitati (performanta Renault de anul trecut) sau chestii jenante pentru orice om cu putina decenta (scandalul McLaren). Astept cu interes sa vad ce "declaratii" vor face verzele astea pentru a avea de ce rade la sfarsit de sezon. Respect pentru BMW, o echipa care a invatat de la Ferrari cheia succesului in F1: Taci si faci.