McLaren a lansat monopostul MP4-23 la Stuttgart

Publicat luni, 07.01.2008 16:05 de Daniel Popescu

McLaren Mercedes a lansat luni noul monopost pentru sezonul 2008, numit MP4-23, in cadrul unui eveniment organizat la Stuttgart, in Germania.

McLaren a fost cea de-a doua echipa care si-a lansat masina pentru 2008, dupa ce Scuederia Ferrari a prezentat duminica monopostul F2008.

Monopostul MP4-23, care va fi pilotat de Lewis Hamilton si Heikki Kovalainen, are un ampatament mai mare decat predecesorul sau. De asemenea, nasul masinii a fost indreptat. Masina include o cutie de viteze complet noua realizata din fibra de carbon. Lansarea masinii McLaren coincide cu aniversarea lui Hamilton, care astazi implineste 23 de ani.

"Astazi este ziua lui Lewis, am trecut prin multe probleme... El are 23 de ani, monopostul este MP4-23, iar el va avea numarul 23 pe masina, dar trebuie sa spun ca asta este mai mult un accident", a declarat seful echipei Ron Dennis.

Dennis a precizat ca echipa este pregatita sa mearga mai departe dupa ce in sezonul trecut a fost exclusa din campionatul constructorilor. "Acesta este un an in care privim inainte", a adaugat Dennis. "Nu pierdem timp gandindu-ne la trecut. Intentionam sa producem o masina de cursa competitiva, o masina care sa evolueze constant si care va arata complet diferit pana la prima cursa".

Ramaneti alaturi de Automarket. In cateva minute va vom prezenta o galerie foto cu noul monopost McLaren MP4-23.