McLaren Mercedes a fost amendata cu 50.000 de dolari

Publicat vineri, 07.09.2007 10:37 de Daniel Popescu

Echipa McLaren Mercedes a fost amendata cu 50.000 de dolari de catre oficialii FIA prezenti la Monza, deoarece la Marele Premiu al Ungariei a folosit o cutie de viteze cu o greutate mai mica fara sa efectueze testele de siguranta.

Echipa britanica a folosit cutia de viteze la Hunagaroring fara sa efectueze testele de siguranta inaintea Grand Prix-ului. Astfel, McLaren a incalcat articolul 16.1.2 din regulamntul tehnic care prevede ca “orice modificare semnificativa aduse oricaror componente testate trebuie sa treaca de un test suplimentar”.

Oficialii FIA au impus o amenda de 50.000 de dolari dupa ce au descoperit modificari suficient de semnificative pentru care era nevoie de un test aditional. “FIA a considerat ca modificarile facute cutiei de viteze originale sunt semnificative”, au precizat oficialii FIA in cadrul unui comunicat de presa.

Noua cutie de viteze a trecut testele de siguranta efectuate dupa cursa, astfel ca McLaren a folosit in Ungaria masini legale. “Noile componente au fost testate cu succes, iar masinile corespund cu specificatiile tehnice cerute pentru cursa din Ungaria”.

  • AndriSLR, vineri, 07.09.2007 10:58
    Si ce DACA?

    Si ferrari a folosit la inceputul sezonului un eleron ilegal si cu asta basta!!!

  • billy, vineri, 07.09.2007 16:20
    pardon

    n-a folosit un eleron ilegal. era un eleron pentru care FIA nu avea nimic specificat in regulament. E una sa incalci regulamentul si alta sa-l ocolesti. McLaren a schimbat cutia fara sa faca testele, desi scrie clar in regulament ca nu poti face asta. Cat de greu poate fi de priceput?