McLaren: "Ferrari sunt favoriti in Turcia"

Publicat sâmbătă, 03.05.2008 14:42 de Daniel Popescu

Norbert Haug a admis ca rivalii de la Ferrari sunt favoriti in Marele Premiu al Turciei de saptamana viitoare.

Ferrari vin la Istanbul dupa trei victorii consecutive, iar un alt atu al Scuderiei este ca au castigat la Istanbul in ultimii doi ani. Privind din aceasta perspectiva, directorul de motorsport al Mercedes-Benz, Norbert Haug, a admis ca pentru McLaren ar putea veni zile mai putin placute.

"Nu am stralucit aici in trecut, iar anul acesta nu suntem principalul punct de reper"

, a declarat Haug. "Echipa vrea sa castige cat mai multe puncte posibil, dar dupa trei victorii consecutive este evident ca Ferrari vor veni aici ca favoriti".

Haug spera ca echipa sa aduca imbunatatiri pentru cursa de la Istanbul, insa a admis ca Grand Prix-ul poate fi foarte provocator pentru team-ul anglo-german. "Din pacate nu am castigat suficiente puncte nici la Melbourne, nici in Malaezia, Bahrain sau Spania, in primul rand din cauza unor greseli. Aceasta este cauza diferentei fata de primul loc, dupa ce Ferrari au castigat un singur punct la Melbourne. Obiectivul nostru este sa imbunatatim performantele pe parcursul urmatoarelor curse, dar este posibil ca Marele Premiu al Turciei sa fie o cursa plina de provocari pentru echipa".

Unul dintre pilotii echipei, Lewis Hamilton, crede ca sesiunea de calificari va juca un rol esential in Marele Premiu al Turciei si admite ca monopostul mcLaren nu are performante pe masura in sectiunile lente ale circuitelor. "Avand in vedere natura provocatoare a circuitului, venim de la Barcelona cu incredere pentru virajele de viteza mare, dar in acelasi timp stim ca sunt zone in care trebuie sa imbunatatim masina", a declarat englezul. "Sectiunile lente au reprezentat cu siguranta calcaiul lui Ahile pe parcursul weekendului trecut. De aceea au existat numeroase analize si studii referitoare la modul in care trebuie sa imbunatatim masina pentru acele zone".

  • NeoGalaxy, sâmbătă, 03.05.2008 21:30
    Greseli de nume :P

    Buna ziua. Va rog sa corectati urmatoarea propozitie :P "Norbert Haug a admis ca rivalii de la Ferrari sunt favoriti in Marele Premiu al Spaniei de saptamana viitoare." Ceva ma face sa cred ca Istambul nu este si nu va fi in Spania :) Weekend placut la toti :P Viva Ferrari :P

  • NeoGalaxy, sâmbătă, 03.05.2008 21:31
    Greseala mea :)

    Mda... va rog sa ma scuzati... Istanbul vroiam sa scriu... si am scris Istambul :P

  • michael_schumacher, duminică, 04.05.2008 10:32
    nu te mai obosi

    toti am vazut, dar nu vezi k nu se ocupa nimeni...