McLaren este investigata de oficialii FIA

Publicat joi, 06.09.2007 16:22 de Daniel Popescu

Oficialii FIA investigheaza echipa McLaren deoarece team-ul a folosit o noua cutie de viteze, cu o greutate mai mica, la Marele Premiu al Ungariei, fara ca aceasta sa fie supusa unor teste.

Surse din paddock au confirmat ca in prezent se poarta discutii la Monza pentru a se decide in ce mod se va actiona in continuare. Echipa britanica a rulat noua cutie de viteze cu greutate redusa la Hungaroring fara sa faca teste de siguranta inainte de desfasurarea evenimentului.

Chiar daca noua cutie de viteze nu necesita o structura diferita de cele aprobate deja de FIA, este posibil ca actiunile echipei McLaren sa incalce articolul 16.1.2 din regulamentul tehnic al Formulei 1. Acest articol spune ca “orice modificare semnificativa introdusa la o structura deja testata trebuie sa treaca un test suplimentar”.

Discutiile despre cutia de viteze au aparut dupa Marele Premiu la Turciei, cand McLaren a trecut testul cu noua versiune, iar echipa a folosit la Istanbul vechea versiune a cutiei de viteze. Sursele au afirmat ca McLaren nu a incercat in mod deliberat sa ascunda faptul ca au concurat cu o cutie de viteza cu greutate mai redusa in Ungaria.

Nu este clar ce actiuni vor fi luate in acest caz. Iar daca McLaren va fi gasita vinovata de incalcarea unor reguli, este greu de prezis ce pedeapsa ar putea primi. Problema este cu atat mai controversata cu cat McLaren a pierdut deja cele 15 puncte castigate in Ungaria, din cauza controversei din calificari dintre fernando alonso si Lewis Hamilton.

  • onutza, joi, 06.09.2007 16:41
    hmmmm....

    Vorba ardeleanului: "aci' ori e ceva ori altceva, ca asa ceva nu s-o mai pomenit"; deja am inceput sa ma satur de atatea bube care apar pe numele McLaren/Mercedes....sunt fana Alonso si incepe sa-mi para rau ca a ajuns intr-o asa echipa dubasa....

  • GeMiNa, joi, 06.09.2007 16:53
    McLaren

    pai e normal sa recurga la tehnici dubioase, dak raikkonen a plecat de la ei si nu mai au piloti de valoare ;)

  • Bogdan, vineri, 07.09.2007 09:16
    pentru GeMiNa

    Foarte interesant ca McLaren nu are piloti de valoare: Unu de dublu campion, iar altu e lider in clasament. Noroc ca a plecat Raikkonen ca nu mai are cine sa prajeasca motoarele.