BMW-Sauber este pregatita pentru Monza

Publicat joi, 06.09.2007 15:16 de Daniel Popescu

Pe parcursul celor 4 zile de teste de la Monza de saptamana trecuta, echipa BMW-Sauber a obtinut date importante despre circuitul italian. Directorul tehnic Willi Rampf a descris caracteristicile “Autodromo Nazionale di Monza”.

“Circuitul este singurul de mare viteza care a mai ramas in Formula 1. Am dezvoltat un pachet aerodinamic special pentru aceasta cursa, iar aripile foarte late ne vor permite sa atingem o viteza de aproximativ 350 km/h. Totusi, viteza de top nu este cruciala pe acest circuit, iar inginerii s-au concentrat pe gasirea unui set-up, ceea ce le va permite lui Kubica si Heidfeld nu numai sa fie rapizi, ci si sa ia virajele cu viteza mare si sa aiba o masina stabila in momentele de franare”

, a declarat Rampf.

Oficialul echipei germane spune insa ca si mecanica va juca un rol important la Monza. “Un alt factor important aici este mecanica, care combina stabilitatea franarii cu o parcurgere usoara a virajelor. Pregatirile noastre pentru cursa au mers foarte bine si avem asteptari foarte mari pentru cursa de duminica”, a mai precizat Rampf.