McLaren, dezamagita de hotararea FIA

Publicat miercuri, 01.08.2007 10:19 de Daniel Popescu

Reprezentantii McLaren Mercedes au declarat ca echipa este dezamagita de decizia luata de presedintele FIA, Max Mosley, de a trimite cazul de spionaj la Curtea Internationala de Apel.

Echipa britanica nu a fost penalizata de World Motor Sport Council, chiar daca McLaren a fost in posesia unor documente confidentiale apartinand Scuderiei Ferrari.

"Ca urmare a campaniei de presa a echipei Ferrari prin care a indus opinia publica in eroare si a presiunilor exercitate de Automobile Club D'Italia, FIA a cerut Curtii Internationale de Apel a FIA sa reconsidere decizia unanima luata de World Motor Sport Council pe 26 iulie 2007.

Dupa ce a ascultat in detaliu atat opiniile echipei McLaren, cat si cele ale echipei Ferrari, WMSC a determinat ca nu exista nicio dovada ca informatiile primite de un angajat al echipei McLaren au fost folosite de echipa McLaren.

McLaren nu intelege noile informatii si argumente care au aparut dupa decizia WMSC si considera ca aceleasi materiale vor fi luate in considerare si de catre Curtea Internationala de Apel a FIA.

Aceasta actiune este dezamagitoare si consumatoare de timp, insa McLaren este increzatoare ca FIA, prin Curtea Internationala de Apel, va exonera McLaren de orice vina.

Intre timp, McLaren si va focaliza atentia pe campionatul mondial de Formula 1", se arata in comunicatul oficial al echipei McLarem Mercedes.

  • Seb, miercuri, 01.08.2007 10:59
    Situatie interesanta

    Situatia din F1 degenereaza. Pe de o parte, este dubioasa decizia FIA de a o "gasi vinovata" pe McLaren, dar fara a lua nicio masura. Cu alte cuvinte, esti vinovat, dar nu patesti nimic. Pe de alta parte, Ferrari are dreptul de a contesta decizia FIA si sa-si sustina punctul de vedere. Situatia este penibila, iar cei care vor avea de suferit vom fi noi, cei care asistam neputinciosi la tot circul asta ordinar. Ideea invocata de McLaren cu privire la campania de presa in spatele careia se afla Ferrari nu are legatura cu situatia creata. La o adica, FIA a fost cea care a luat o decizie ridicola si a dat startul la speculatii. Si tot FIA va fi responsabila de ceea ce se va intampla mai departe. Practic, FIA a incercat sa impace ambele tabere, strategie total gresita. Se impunea luarea unei decizii fara rest si fara echivoc: McLaren vinovata si, prin urmare, pedepsita sau McLaren nevinovata, decizie argumentata solid, ceea ce ar fi determinat ca Ferrari sa se recunoasca invinsa. Speculatiile din Mass-media nu ar mai fi existat daca FIA ar fi luat una din deciziile descrise mai sus.

  • k, miercuri, 01.08.2007 11:36
    u

    nu trebuia sa aiba -7 puncte

  • a_rotar, miercuri, 01.08.2007 13:34
    Stire de minus

    Asta este o stire la care trebuie dat minus pt. McLaren doarece ii dezavantajeaza.

  • vonghita, joi, 02.08.2007 22:55
    @seb

    foarte corecta opinia ta, dar exista o mica problema, argumentezi serios acuzarea, nu apararea. prezumptia de nevinovatie ... alea, alea...