Mateschitz ar putea renunta la vanzarea Toro Rosso

Publicat luni, 06.10.2008 14:16 de Daniel Popescu

Mogulul Red Bull, Dietrich Mateschitz, a dezvaluit ca ar putea renunta la vanzarea celor 50% din actiunile Scuderiei Toro Rosso, in functie de decizia FIA in privinta echipelor-satelit.

Mateschitz, care este copropietarul Toro Rosso alaturi de fostul pilot Gerhard Berger, a anuntat la inceputul anului ca doreste sa isi vanda cele 50% din actiuni pe care le detine.

Totusi, performantele excelente obtinute de Toro Rosso in acest sezon, precum si apelurile lui Berger pentru a-si spori investitiile la echipa l-au facut pe Mateschitz sa-si amane decizia.

"Se poate intampla sa lasam totul asa cum este", a declarat austriacul pentru publicatia Salzburger Nachrichten. "Nu am fost informati despre noile reguli si depinde care vor fi acestea - care parti trebuie desenate si produse independent de fiecare echipa. Vom vedea daca apare un investitor interesat, dar s-ar putea sa nu mai vrem sa vindem. In momentul de fata, as spune ca nu este nimic sigur".

De asemenea, Mateschitz a confirmat ca Sebastien Bourdais ramane in vederile Toro Rosso si pentru anul viitor, desi nu s-a luat inca nicio decizie finala. "Vom analiza toate posibilitatile. Bourdais ramane unul dintre ei, dar nu sunt prea multe posibilitati", a adaugat el.

In plus, Mateschitz a confirmat ca David Coulthard va face parte din echipa si in sezonul viitor, chiar daca scotianul si-a anuntat deja retragerea din Marele Circ. "Va avea alte obligatii, dar va ramane la Red Bull Racing. Va testa cateva zile si este intotdeauna bine sa avem opinia lui. DC va fi un fel de supervizor al echipei", a mai precizat austriacul.