Honda priveste cu incredere cursa de acasa

Publicat luni, 06.10.2008 14:33 de Daniel Popescu

Marele Premiu al Japonei reprezinta oportunitatea celor de la Honda Racing de a concura in fata propriilor suporteri, motiv pentru care echipa spera intr-un rezultat bun.

Jenson Button agreaza circuitul de la Fuji, care va gazdui si in acest an MP al Japoniei, insa spune ca Suzuka este adevarata casa a acestui Grand Prix.

"Pentru mine, adevarata casa a Marelui Premiu al Japoniei este Suzuka, care este unul dintre cele mai bune circuite din lume; abia astept sa ma intorc acolo anul viitor"

, a declarat britanicul. "Totusi, m-am bucurat sa pilotez la Fuji anul trecut si circuitul are viraje foarte diferite, iar linia dreapta din dreptul pitlane-ului este foarte rapida".

Coechipierul sau, Rubens Barrichello, s-a declarat impresionat de circuitul de la Fuji, insa a admis ca nu stie cum va fi pilotajul in conditii de uscat. "Am fost foarte impresionat de circuitul de la Fuji. Am pilotat putin pe uscat anul trecut, iar apoi cursa a fost pe ploaie, asa ca nu avem termen de comparatie in privinta unui weekend normal de cursa. Exista cateva locuri potentiale pentru depasiri, ceea ce este foarte bine pentru un circuit nou".

La randul sau, seful echipei japoneze, Ross Brawn, a facut o scurta caracterizare circuitului. "Primele doua treimi ale turului sunt foarte rapide inainte de un complex de viraje stranse in sectorul 3", a precizat Brawn. "Vremea a fost subiectul central la Fuji anul trecut, ceata si conditiile musionice afectand calificarile si cursa".