Massa: "McLaren a avut o masina mai rapida"

Publicat luni, 20.10.2008 10:57 de Daniel Popescu

Felipe Massa a recunoscut ca McLaren a avut o masina net superioara in Marele Premiu al Chinei si spune ca a pilotat tot timpul la limita.

Massa a incheiat cursa de la Shanghai pe locul 2, dupa ce coechipierul sau, Kimi Raikkonen, i-a cedat pozitia in ultimele tururi.

Brazilianul admis ca nu a putut ridica pretentii la victorie in acest weekend, intrucat cei de la McLaren au beneficiat de o masina mai rapida.

"Nu am avut un start bun, am pierdut putin controul volanului, iar apoi am ramas in aceeasi pozitie"

, a precizat Massa. "Am vazut ca Hamilton a fost mai puternic in debutul cursei, vreau sa spun ca a fost mai puternic tot weekendul".

"A inceput sa se distanteze cu doua-trei zecimi pe tur, iar noi am pilotat la limita incercand sa micsoram distanta, dar nu a fost posibil. Am incercat sa fortam, Kimi a incercat sa forteze, sa se apropiem de Hamilton, dar din pacate Lewis a avut o masina mai buna pe tot parcursul weekendului".

Massa a comentat si manevra prin care l-a depasit pe Raikkonen in finalul cursei, precizand ca in acel moment a pilotat cel mai bine in aceast cursa. "Ei bine, a fost cel mai bun moment pentru mine si l-am ajuns din urma, l-am depasit si asta a fost partea buna a cursei; oricum nu a fost suficient, pentru ca luptam cu McLaren", a mai spus el.

Desi s-a indepartat de titlul mondial, Massa este multumit ca Ferrari si-a marit avansul in clasamentul constructorilor. "Unul dintre McLaren-uri a fost in fata noastra, dar am reusit sa terminam pe doi si trei; pentru campionatul pilotilor nu este atat de fantastic, dar pentru cel al constructorilor este foarte bine. Este foarte important sa luptam pentru campionatul constructorilor. Am incercat sa lupt si pentru clasamentul pilotilor, dar asta nu a fost posibil".

  • sebi4fc, luni, 20.10.2008 11:07
    Ce MINCINOS:)))

    cum sa fie asta campion MONDIAL?????....a fost cel mai bun moment pentru mine si l-am ajuns din urma, l-am depasit si asta a fost partea buna a cursei...... SI ACUMA RAD JUR :))) kimi mergea la relanti si massa nu il putea ajunge si cica el o pilotat bn:)))). Sincer tin cu ferarri da decat masa C.M. mai bine ham de 100 de ori:))).

  • SVY, luni, 20.10.2008 11:08
    Nesimtit

    Trebuie sa fi destul de nesimtit sa spui ca ai reusit sa il ajungi pe KIMI. Nici nu vreau sa ma gandesc la ceea ce a simtit KIMI. Macar putea sa se abtina de la comentariu!

  • bobovis, luni, 20.10.2008 11:10
    de toata jena......

    ...prostu' nu e prost destul......

  • undispudet, luni, 20.10.2008 11:11
    Kymi!

    Salut,Raikkonen nu merita asta si mai ales ca massa se mai face si de ras pe fata ca la depasit pe el .S-a vazut ca kimi a incetinit sa-i lase loc lui massa si pot sa spun ca la ferrari nu am mai vazut asa nesimtire dec and ea( shumacher vs barichelo-cand trebuia sa-i cedeze locul lui mihael) merita loc 2 kimi iar massa nu mi-a placut deloc cum a mers............

  • andre, luni, 20.10.2008 11:18
    Interviuri

    Poate nu ati vazut interviurile de dupa cursa, dar cand Kimi o zis ca Massa l-a depasit o zambit (mai mult de 2 secunde), deci....

  • aurelgales, luni, 20.10.2008 11:36
    Massa ?

    Nu am mai avut curiozitatea sa vad interviurile, dar... cred ca sunt de prisos orice comentarii > NU ARE STOFA DE CAMPION !!!

  • hoyad, luni, 20.10.2008 12:43
    de ce este oare prost ?

    Nu stiu de ce este "prost" Massa atat timp cat este pe locul 2 in clasamentul pilotilor si a castigat 5 curse anul acesta ? Deoarece nu a reusit sa il invinga pe hamilton in aceasta cursa ? Trebuie ca masinile Ferrari sa fie mai bune in fiecare cursa decat competitoarele lor ? Despre masina lui Kovalainen care a avut 2 esecuri consecutive, nu se comenteaza sau astazi Ferrari trebuie punctata cu "-" si McLaren doar cu "+" ? Nu mi-a placut niciodatata sa comentez despre pilotii angajati in competitia acestui an si nu o sa fac acest lucru in continuare. Sunt piloti de Formula 1 si sunt net superiori noua (cel putin pentru cei care au permis de conducere si bineinteles masina pe care sa o conduca !), astfel incat epitetele si calificativele atribuite lor sunt simple "bazaconii" emise de nestiutori !

  • bobovis, luni, 20.10.2008 15:55
    @hoyad....

    ....sa inteleg ca fara ghilimelele de rigoare nu intelegi sau, mai rau, nu stii proverbul?....si, daca ai avea macar putina capacitate de intelegere, ceea ce nu este cazul, ai pricepe ca am comentat atitudinea lui Massa, nu capacitatile sale de pilot....sunt fan Ferrari si asa voi ramane, dar baiatul asta cu patru picioare nu e pt echipa asta....

  • angusyoung, luni, 20.10.2008 19:55
    despre massa

    cred ca in afara de cei cativa fani ai lui massa toata lumea este de acord ca el nu are stofa de campion.aceasta declaratie nu o crede nici macar el.dar trebuia sa dea o explicatie despre cum l-a depasit pe kimi.nu putea sa spuna adevarul, ptr ca ar fi riscat depunctarea echipei.daca aceasta echipa ar fi fost penalizata in vreun fel,ptr ca eu ma indoiesc de acest lucru.eu sunt fan kimi,nu sunt fan ferrari si de aceea nu-i tin partea lui massa.dar ce putea sa declare?asta a fost tot ce i-a trecut prin cap in acel moment.atat poate pe pista si in afara ei.cu toate ca este ajutat din toate partile.schumy i-a pregatit masina in iarna in detrimentul lui kimi,conducerea il sprijina neconditionat,fia de asemeni desi aici este vorba de ferrari mai mult.este cel mai ajutat pilot din f1 si cu toate astea nu reuseste sa devina campion,ptr ca eu ma indoiesc ca va reusi acest lucru.poate daca mai inventeaza fia ceva.spuneam ca sunt fan kimi,dar nu sunt fan ferrari ptr ca in trecut am fost fan mclaren de la senna si hakkinen incoace.la ferrari este cea mai mare mafie de multi ani.cu toate astea kimi a reusit totusi sa castige un titlu mondial cu ei nefiind foarte sprijinit la vremea respectiva.in acest moment kimi i-a intors ajutorul lui massa prin faptul ca i-a cedat cele 2 pct pe care acesta i le-a facut cadou anul trecut la interlagos desi eu ma indoiesc de acest lucru,ptr ca kimi era mai rapid decat massa in cursa aceea.daca ar fi dupa mine l-as dori campion pe kubica,dar din pacate el nu are sanse.totusi ham ham merita sa fie campion anul acesta ptr ca a demonstrat in cateva curse ca este un mare pilot.

  • Ralluca, marţi, 21.10.2008 10:04
    kimi pe 2 trebuia normal in China

    Dragii mei, sunt de accord cu ce spunea "sebi4fc ", kimi mergea la relanti, asta cred ca stie toata lumea, insa MASSA nu putea sa spune OFICIAL ca era joc de echipa si ca i-a cedat locul Kimi, eu tin cu McLaren de cand ma stiu, in toata viata mea de cand ma uit serios la F1, nu am vazut-o pe McLaren campioana la CONSTRUCTORI, ce mult as vrea s-o vad la ambele categorii!!! Insa revin, era joc de echipa, nu pot spune oficial ... " Cum l-ati depasit pe Kimi?" " Vedeti el mergea la relanti, dar m-a lasat pe mine sa-l intrec ca... vreau titlul... " asa ca au inventat ceva, gen ca la depasit normal si ca a mers bine Kimi cand de fapt... Kimi poate-l ajungea pe Hamilton, dar asta a fost... sper ca revina McLaren si la piloti si la constructori.