Hamilton: "Am facut un nou pas spre titlu"

Publicat luni, 20.10.2008 09:00 de Daniel Popescu

Lewis Hamilton spune ca a facut un pas decisiv spre titlul mondial, insa anticipeaza ca Ferrari va oferi o replica pe masura in ultima cursa din Brazilia.

Hamilton a castigat la pas Marele Premiu al Chinei si considera ca, pe langa startul perfect pe care l-a avut, succesul se datoreaza si muncii depase de intreaga echipa McLaren.

"Echipa a facut o treaba fenomenala in pregatirea masinii, am facut pasi inainte si masina a fost fantastica tot weekendul"

, a declarat Hamilton.

"Le datorez atat de mult baietilor, nu numai celor de pe circuit, ci si celor de acasa. Masina este de vis si baietii s-au asigurat ca o vom aduce intacta acasa. A fost un efort fantastic din partea echipei".

"Am avut un start minunat, unul dintre cele mai bune din acest an. Am intrat foarte clar in primul viraj si apoi am inceput sa maresc distanta".

Britanicul a marturisit ca se astepta ca Felipe Massa sa treaca in cele din urma de Kimi Raikkonen, insa spune ca acest lucru nu l-a preocupat deloc in timpul cursei. "Era inevitabil ca Raikkonen il va lasa sa treaca pe Massa. Nu a fost deloc greu. Daca esti in frunte si ai o asemenea distanta trebuie sa tii capul sus si sa ramai calm".

Hamilton s-a distantat la 7 puncte de Massa in clasamentul general si trebuie sa termine pe locul 5 Marele Premiu al Braziliei pentru a deveni campion. Totusi, englezul anticipeaza ca Ferrari va oferi o replica foarte consistenta celor de la McLaren.

"Acesta este un alt pas spre titlu si spre visul meu si al echipei mele", a adaugat el. "Echipa il merita, am lucrat foarte foarte mult pe parcursul sezonului. Am abordat corect aceasta cursa, nu a fost vorba despre a castiga totul in aceasta cursa, ci mai degraba ne-am uitat la ambele curse pentru a castiga cat mai multe puncte posibil. In Brazilia situatia va fi diferita fata de anul trecut si stim ca trebuie sa facem o treaba buna. Va fi greu. Acestia doi vor forta foarte mult. Sunt sigur insa ca putem reusi".

  • andre, luni, 20.10.2008 11:01
    txt si completare

    "ebuie sa termine pe locul 5 Marele Premiu al Braziliei" in cazul in care Massa castiga ;). Daca Massa termina pe 2 atunci lul Hamilton ii ajunge P6.

  • andre, luni, 20.10.2008 11:03
    Erata

    in loc de P6 e P7