Massa: "2011 nu este un sezon crucial pentru mine"

Publicat luni, 29.11.2010 15:26 de Daniel Popescu

Felipe Massa a negat că sezonul 2011 este crucial pentru viitorul său la Ferrari după rezultatele modeste înregistrate în acest an.

După absenţa din 2009 provocată de accidentul suferit în calificările din Ungaria, Felipe Massa a revenit în acest an în cockpitul monopostului Ferrari, însă brazilianul a rămas în umbra lui Fernando Alonso, proaspăt venit de la Renault.

Fără să obţină vreo victorie pe parcursul sezonului, comparativ cu cele 5 ale coechipierului său, Massa se află sub presiunea de a obţine rezultate convingătoare în 2011, presa internaţională speculând că în caz contrar Scuderia ar putea renunţa la serviciile sale. Cu toate acestea, pilotul afirmă că fiecare sezon la Ferrari a fost dificil din anumite puncte de vedere.

"Nu cred că 2011 simbolizează un an crucial pentru mine. Am fost deseori în această situaţie. Îmi amintesc că la începutul anului 2006 mulţi oameni mi-au spus că voi rezista doar un an la Ferrari, iar apoi am câştigat curse în acel sezon şi am rămas mult mai mult. În 2008 a fost multă presiune, în special la start, dar am reuşit să trec linia de sosire în ultima cursă ca şi campion mondial (n.r - până când Lewis Hamilton l-a depăşit pe Timo Glock în ultimul viraj). În acest an au fost mulţi care au spus că voi avea un sezon dificil după accidentul meu din Budapesta. Aşa a şi fost, dar nu din acel motiv. Pe parcursul anilor, numele a cel puţin 10 piloţi au fost puse în faţă ca înlocuitori pentru mine la Ferrari, dar sunt încă aici", a declarat brazilianul.

Tocmai din acest motiv, în perspectiva sezonului următor, Massa susţine că îşi propune să obţină cât mai multe victorii. "Abordarea mea rămâne întotdeauna aceeaşi: să încep campionatul cu obiectivul de a câştiga cât mai multe curse posibil", a mai precizat el.

Via | ITV

  • schumy1969, luni, 29.11.2010 18:48
    massa

    "Fără să obţină vreo victorie pe parcursul sezonului, comparativ cu cele 5 ale coechipierului său," massa a castigat in germania, dar ferrari nu a fost de acord