Marussia exclude o defecţiune tehnică la monopost în accidentul Mariei de Villota

Publicat luni, 16.07.2012 13:41 de Daniel Popescu

Marussia a anunţat că accidentul suferit de Maria de Villota în Marea Britanie nu s-a produs din cauza unei defecţiuni la monopost, sugerând astfel că vina aparţine exclusiv pilotului.

Marussia a oferit luni primele informaţii oficiale cu privire la cauzele producerii accidentului suferit de pilotul de rezervă Maria de Villota în cadrul unui test efectuat în 3 iulie pe aeroportul Duxford din Marea Britanie. La capătul unei analize detaliate, echipa rusă a exclus varianta ca accidentul să fi fost provocat de o defecţiune tehnică a monopostului.

"Marussia a efectuat o analiză imediat după accident pentru a identifica motivele şi factorii din spatele accidentului şi pentru a determina dacă există efecte asupra participării în Marele Premiu al Marii Britanii. După ce a analizat cu atenţie toate datele şi informaţiile suplimentare disponibile la momentul respectiv, echipa a fost mulţumită că nu au existat astfel de probleme legate de monopost şi a permis ca sasiul să fie utilizat în weekendul de cursă", a precizat echipa într-un comunicat de presă.

Ulterior, echipa a efectuat o nouă investigaţie detaliată împreună cu autorităţile competente, care a avut un rezultat identic: monopostul nu a avut nicio defecţiune care să conducă la producerea accidentului.

"După investigaţia iniţială, echipa a efectuat încă o analiză detaliată a accidentului. O investigaţie externă a avut loc la aeroportul Duxford şi la centrul tehnic al echipei Marussia. Această analiză externă s-a desfăşurat independent de investigaţia externă a echipei", a mai precizat echipa.

Marussia nu a precizat nimic despre Maria de Villota, însă prin excluderea unei probleme tehnice la monopost sugerează în mod indirect faptul că accidentul s-a produs in urma unei erori de pilotaj a spanioloiacei de 32 de ani. Aceasta şi-a pierdut ochiul drept în urma accidentului, însă recuperarea sa decurge peste aşteptările doctorilor.

Via Marussia

  • klausnake, luni, 16.07.2012 18:38

    Si totusi nu ne-au lamurit ce cauta camionul pe marginea pistei unde se faceau testele. Sau si aia e tot vina pilotului?A condus ea camionul,l-a lasat acolo si a zis "hai sa bag o tura cu monopostul,poate ma infig cu el in camion"?