Hamilton vrea să decidă în august pentru ce echipă concurează în 2013

Publicat luni, 16.07.2012 13:00 de Daniel Popescu

Lewis Hamilton a anunţat că vrea să decidă în pauza de vară din luna august numele echipei pentru care va concura în sezonul următor.

Contractul lui Lewis Hamilton cu McLaren expiră la sfârşitul acestui sezon, iar anterior a afirmat că nu se grăbeşte să ia o decizie finală în privinţa viitorului său. Totuşi, britanicul a dezvăluit că intenţionează să decidă numele echipei pentru care va concura anul viitor în timpul pauzei de vară din luna august, perioada în care se va putea gândi exclusiv la detaliile contractuale.

"Nu am discutat nimic încă (n.r - cu cei de la McLaren), dar sunt sigur că pe parcursul pauzei de vară ar fi frumos să ajungem la o concluzie. Aceasta ar fi perioada de timp în care putem fi mai relaxaţi şi putem lua o decizie importantă pentru viitor", a declarat el pentru agenţia de presă rusă R-Sport.

Opţiunile lui Hamilton pentru anul viitor sunt limitate după ce Mark Webber şi-a prelungit contractul cu Red Bull Racing, iar Ferrari nu reprezintă o alternativă din cauza prezenţei în echipa a lui Fernando Alonso. Astfel, singura alternativă reală la McLaren rămâne Mercedes, însă numai dacă Michael Schumacher va decide să se retragă din Formula 1. Pe de altă parte, Hamilton a sugerat că vrea să fie apt să lupte constant pentru victorii în sezonul următor, acesta fiind principalul său criteriu de selecţie.

"Sunt multe lucruri pe care trebuie să le luăm în calcul. Aceşti oameni de la McLaren m-au sprijinit şi sunt cei care m-au adus în Formula 1. Dar eu vreau să câştig. Nu mai sunt atât de tânăr, aşa că vreau să iau decizia potrivită pentru a-mi maximiza cariera. Trebuie să mă asigur că voi câştiga. Pentru asta exist, pentru asta mă antrenez şi pentru asta muncesc zilnic", a mai precizat el.

Via Autosport

  • adidor77, luni, 16.07.2012 13:22

    Da, sunt curios ce o sa aleaga dintre McLaren si ...McLaren. O alta alternativa la dorinta lui de acastiga curse, eu momentan nu vad. Asadar ... sa vedem decizia.

  • AndreiF1, luni, 16.07.2012 14:13

    @Hamilton si optiunile pentru sezonul viitor, se rezuma la faptul ca nu exista decat o singura optiune, iar baiatul asta nu-i facut pentru a castiga curse. A avut noroc in cateva curse, a avut si cateva curse bune, in rest foarte multe abandonuri si piloti loviti, fie accidental sau intentionat (cred ca ambele sensuri sunt indentice in cazul lui). Multi vor sa castige in Formula 1, dar tine nu atata de dorinta lor ci cat de bine functioneaza echipa din spatele lor, iar asta se vede la Ferrari cel mai bine, care desi au un pilot foarte bun si care nu face greseli, reusesc "performanta" de a nu gasi strategia corecta in fiecare cursa a acestui sezon. Iar asta nu arata decat ca echipa din spatele pilotului nu functioneaza atat de bine pe cat o face pilotul. In cazul lui Hamilton situatia este inversa in marea majoritate a curselor unde echipa functioneaza mai bine ca pilotul, iar pilotul isi ruineaza singur cursele... din diferite motive. Ca sa inchei, multa vorba degeaba, Hamilton stie si el ca nu are unde sa se duca, stie ca o sa-i scada salariul, dar ca intotdeauna, vorbeste mult si prost. Si pe langa.

  • ovidiurusnac, luni, 16.07.2012 16:24

    @AndreiF1 Nu este chiar asa cum spui tu acolo..de atatea ori a pierdut Hamilton sezonul acesta secunde bune si locuri in clasamentul curselor datorita mecanicilor si celor din echipa.. Hamilton este un pilot bun si trebuie sa recunoastem ca stilul lui de pilotaj face spectacol in curse si ne mai tine in priza.. Tin minte cand eram copil F1 era mult mai agrseiva. Astazi au devenit niste fetite: "-Vaai sa nu ma atingi!" Pana la urma asta e F1, un sport la limita, un sport pentru barbati.

  • hahaha, luni, 16.07.2012 16:55

    @ovidiurusnac Da, agresiva, dar decat o agresivitate proasta ca a lui Maldonado(cu Hamilton) sau a lui Hamilton(cu Massa) sau a lui Kobayashi... mai bine niste fetite. Nu mi se pare corect sa-ti ruineze cursa un cioflingar care intra cu totul in tine cand nu e in stare sa te depaseasca.

  • Davidenko, luni, 16.07.2012 17:07

    @AndreiF1 Ar trebuii sa luam comentariul tau in serios sau doar sa ne radem de el?

  • lorand, luni, 16.07.2012 17:34

    bai oameni buni terminati cu hamilton ar fi bine dak nu ar mai prinde echipa la anul viitor nu merita

  • Button, luni, 16.07.2012 17:37

    Am inteles ca Marussia il vrea!!!

  • AndreiF1, luni, 16.07.2012 18:00

    @ovidiurusnac: Cred ca ai gresit canalul, Formula 1 nu-i despre limite este despre cu totul altceva, dar probabil te uiti la alte curse. Nu stiu cat de bun este ca pilot Hamilton, dar cred ca cam toti cei 24 de piloti de pe grila sunt la fel de buni, cei diferentieaza este probabil concentrarea si cooperarea cu echipa si monopostul in sine. In rest toti sunt la fel de buni, mai ales acum intr-un sezon unde diferentele dintre echipe sunt foarte mici. Cat despre agresivitate, este o chestie inutila care denota doar prostia unora, pentru ca sportul este despre dexteritate si indemanare, si mai ales inteligenta. Formula 1 este despre scoti tot ce se poate dintr-o masina, nu in timp ce-i lovesti pe altii si-i scoti de pe pista ci in timp ce incerci sa-ti bati propriul record si sa fii primul in cursa. Faze gen agresivitate, scos piloti din cursa, sunt pentru copii mici care nu stiu sa piarda, si pentru ca a castiga curse nu este un tel. P.S. Hamilton nu s-a maturizat inca, din pacate mai are un drum lung pana acolo, dar deh mai este mult pana departe. Cat despre faptul ca te tine in priza... probabil te plictisesc cursele cand castiga alti piloti nu-i asa? Mda era de asteptat, vezi sa nu te curentezi.

  • Davidenko, luni, 16.07.2012 18:11

    Dute si urmareste parcursul lui Hamilton de la varsta de cand era un pustan si pana a ajuns in F1 si poate o sa intelegi de ce a ajuns la McLaren. Probabil daca nu avea acel an mai putin bun in 2011 unde Hamilton a fost implicat in mai multe incidente altfel a-ti fi stat ascunsi sub patura.

  • AndreiF1, luni, 16.07.2012 18:24

    @Davidenko: Nu-i nevoie sa urmaresc parcursul nimanui pentru ca ma intereseaza doar ce face in acest moment nu ce a facut in trecut si nu ce se spera ca va face in prezent, visele erotice ale fanilor nu sunt interesante ci doar... vise. Apropo, iti recomand cateva ore de gramatica limbii romane, "du-te" si "ati" se scriu asa corect nu cum le-ai scris tu. Plus mi se pare o bataie de joc sa faci greseli si dupa aia sa te dai mare moralist gen: "Ar trebuii sa luam comentariul tau in serios sau doar sa ne radem de el", "NE RADEM? REALLY??? Cat despre prostiile cu "ascunsi sub patura" sincer... cam atata poti nu? Iti este greu sa intelegi ca Hamilton nu stie sa depaseasca un pilot fara sa-l buseasca? Iti este greu sa intelegi ca nu-i nici interesant si nici placut sa vezi cum un retardat iti ruineaza cursa pentru ca-i atat de prost incat nici pe pista nu stie sa stea? Citeste comentariul lui Perez dupa cursa din Anglia, poate cine stie, mai inveti si tu ceva despre Formula 1. Sunt curios cand te vei maturiza... la 21 de ani esti necopt si necivilizat rau de tot, poate te bucura pe tine asa ceva, pe mine nu. Stii fanatismul asta... nu te ajuta la nimic, iti face rau si tie si altora.

  • klausnake, luni, 16.07.2012 18:46

    "Astfel, singura alternativă reală la McLaren rămâne Mercedes"???? What the fuck? Sau asta e pentru un posibil viitor articol in care se stabileste noua motorizare a celor de la Mc Laren,atunci as intelege ...

  • klausnake, luni, 16.07.2012 18:54

    Sincer,chiar sper sa ramana unde e,nu de alta dar nu m-ar incanta deloc ideea ca Schumi sa fie "obligat" din nou sa se retraga,doar pentru a face loc unui alt pilot,cum l-au cam fortat Ferrari,la prima lui retragere.Cel putin mie asa mi-a parut acea retragere,cam fortata,nu ca ar fi vrut el sa plece...